Halfords werd op 30 juni 2013 door moederbedrijf Macintosh Retail Group voor het symbolische bedrag van 1 euro verkocht aan algemeen directeur Peter-Jan Stormmesand. De voormalige directeur van Brezan trad op 5 maart 2012 aan bij Halfords.  Eerder dit jaar begon ook ex-Brezan-manager Bernard van Walsem bij Halfords, als Manager Marketing. Tegenvallende verkoopresultaten, mede een gevolg van de stroef draaiende economie, zouden de aanleiding zijn voor de faillissementsaanvraag. Interne bezuinigingen en pogingen om meer te doen aan online verkoop konden het tij niet keren. Het gisteren door de rechtbank Midden-Nederland uitgesproken bankroet betreft het hoofdkantoor (Veenendaal) en de 102 eigen filialen. Halfords beschikt in Nederland over zo’n 130 winkels.

In een persbericht zegt Macintosh dat het na de overname Halfords is blijven financieren met een kredietfaciliteit van 9,5 miljoen euro. "Daarmee  werd bij overname een gezonde financiële uitgangspositie voor Halfords gecreëerd". Ter bescherming van haar belangen heeft Macintosh zekerheidsrechten op de bezittingen van Halfords. De vordering van Macintosh op Halfords is in de boeken van Macintosh gewaardeerd op  6,4 miljoen euro. De door de rechtbank benoemde curatoren zullen initiatieven nemen om de bezittingen van Halfords te gelde te maken, mede om de vordering van Macintosh te voldoen. Daarbij staan in beginsel alle opties open, waaronder een doorstart van Halfords.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding