Beide partijen zijn aandeelhouder van AD International, Dankzij hun gezamenlijk optreden naar fabrikanten verwachten AD Benelux en Carat op korte termijn een groter inkoopvolume en lagere overhead te bereiken.

Het Duitse grossiersnetwerk van Carat bestaat uit 630 vestigingen en genereert op jaarbasis 1,8 miljard euro omzet. Een speler van dergelijk kaliber is volgens AD Benelux "een krachtige bondgenoot". De bestaande relaties in het netwerk van AD International maken het betrekkelijk eenvoudig om een concrete samenwerking te realiseren. Henk Kromhout, Algemeen Directeur van AD Benelux: "Verbeteren van de concurrentiepositie blijft voor AD Benelux vanzelfsprekend van groot belang. De samenwerking met Carat is een bijzonder effectieve manier om dat te verwezenlijken."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding