Door direct bij de fabrikanten in te kopen wordt de beschikbaarheid gemaximaliseerd en is de onafhankelijkheid gegarandeerd. De dieselcentra werken steeds meer met elkaar samen en hebben elkaar nu ook op inkoopvlak gevonden. In totaal zullen maximaal tien dieselspecialisten eigenaar worden van het platform.
In totaal zijn er een kleine vijftig dieselspecialisten actief in de Benelux die allemaal klant bij Diesel Parts Benelux kunnen worden. Diesel Parts Benelux levert nadrukkelijk alleen aan die specialisten die een of meer merklicenties hebben, dus dealerschappen van Bosch, Delphi, Denso of VDO. De uitrol zal gefaseerd plaatsvinden. Eerst komt Nederland en België volgt vlot begin 2015.
Het platform heeft meer dan een half miljoen euro aan voorraad en die bestaat voornamelijk uit specifieke en kleine onderdelen voor de revisie van brandstofpompen en injectoren.

Er worden alleen originele merkonderdelen verkocht. Op voorraad liggen onderdelen voor de oudere

technieken, maar nadrukkelijk ook voor de nieuwste common rail-technieken. Daarmee loopt Diesel

Parts Benelux vooruit op de aankondiging van Bosch dat alleen de geautoriseerde Bosch

Diesel Centra toegang krijgen tot onderdelen voor de nieuwste applicaties voor common rail. Diesel Parts Benelux heeft met de merken Bosch en Delphi ruim tachtig procent van de vraag afgedekt.

Gesprekken met de andere merken lopen nog.
Het magazijn is vanaf 1 december operationeel.