Het nieuwe bedrijf Autopia is een initiatief van ondernemer Ed Kanij, die ruim dertig jaar ervaring heeft in de automotive aftermarket. Eerder dit jaar verkocht Kanij zijn bedrijf Kanta aan Brezan. Na een aantal maanden bij Brezan  werkzaam te zijn geweest als lid van het managementteam besloot Ed Kanij een nieuw grossiersbedrijf te beginnen. Dat werd Autopia Autoparts.
Het is een grossiersbedrijf met een moderne uitstraling en een totale oppervlakte van meer dan 1200 vierkante meter waar ‘alle onderdelen en gereedschappen voor handen zijn’, zo meldt het bedrijf.  De personele bezetting bestaat uit acht werknemers.  Net als Fugo in Maarssen en Ferwerda in Amersfoort gaat Autopia Autoparts tegen de heersende trend in door zich niet te laten overnemen maar door juist een zelfstandige vestiging te beginnen.
AD Benelux is onderdeel van het internationale AD-netwerk en kan daarmee rekenen op een intensieve samenwerking met gerenommeerde leveranciers van automaterialen, gereedschappen en equipment. In Nederland en België is AD vertegenwoordigd met een netwerk van 160 grossiersvestigingen.