Automaterialen Vink is gevestigd in Alkmaar en telt vijftien medewerkers. Directeur/eigenaar Paul Vink blijft als commercieel manager verbonden aan de onderneming. "De verkoop aan Sator is een logische stap in de ontwikkeling van ons bedrijf. De tendens van schaalvergroting en samenwerking is niet te stoppen. Wij hebben er echt zin in om deel uit te maken van een sterke landelijke aanbieder."

Leo de Groot Partscenter is vanouds gevestigd in Hillegom en Haarlem. Het bedrijf telt vijftien medewerkers. Naast een breed assortiment onderdelen biedt het bedrijf ook technische service (cilinderkoprevisie, radiateurreparatie). Directeur/eigenaar Michel Chaudron blijft verbonden aan het bedrijf en zal een rol gaan spelen in de nieuwe organisatie van Sator’s eigen grossiersnetwerk. "Ik zie de grote veranderingen in de markt als een enorme uitdaging. De schaalvergroting waarvan we nu deel uit gaan maken, maakt ons een betere aanbieder naar al onze afnemers."

Meldingen

Partijen streven ernaar de transacties uiterlijk 31 maart 2015 af te ronden. De vereiste meldingen en adviesaanvragen bij de ACM (Autoriteit Consument & Markt) en werknemersvertegenwoordigingen zijn in gang gezet. Alle personeel gaat mee over naar de nieuwe eigenaar. Met het boekenonderzoek is eveneens een aanvang gemaakt. Over de acquisitieprijs worden geen mededelingen gedaan.

De overname c.q. voorwaartse integratie kwam de afgelopen weken tot stand, na een dialoog tussen Sator en beide bedrijven. Sator Holding-CEO Adriaan Roggeveen: "De overnames passen binnen de plannen die wij op 11 april van dit jaar bekend maakten. We streven nog steeds naar een landelijk dekkend netwerk van 75 vestigingen. Zowel Vink als Leo de Groot helpt ons een forse stap in die richting te zetten." 

Eindomvang

Momenteel staat de teller op 62 en inclusief de op handen zijnde acquisitie op 65. Roggeveen hoopt in het najaar van 2015 de beoogde eindomvang van het grossiersnetwerk gerealiseerd te hebben. Daarbij zal omwille van efficiency soms geschoven worden met outlets. "Niet het hebben van zo veel mogelijk vestigingen is ons doel maar schaalvergroting en rendement." Roggeveen hanteert als ondergrens per outlet een jaaromzet van vier miljoen euro. Automaterialen Vink voldoet daar aan, evenals Leo de Groot Partscenter in Hillegom; de kleinere Partscenter-vestiging ‘Haarlem’ zal betrokken worden bij de twee Rijsbergen-vestigingen van Sator in die regio.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding