In een persmededeling laat de opvolger van Saab Automobile Parts AB weten een koopovereenkomst te hebben gesloten met National Electric Vehicle Sweden (NEVS). De deal omvat alle gereedschap die nodig is voor de productie van originele Saab-vervangingsdelen. De acquisitie is volgens Orio-directeur Jonas Tegström "van strategisch belang", omdat Saab-rijders, garagebedrijven en andere klanten erop aan kunnen dat ze ook over een periode van jaren kunnen rekenen op onderdelen.

Concreet voorziet de overname in circa 12.500 soorten gereedschap en machines voor de vervaardiging van onderdelen van alle bestaande Saab-modellen. Tot voor kort beschikte Orio alleen over gebruikerslicenties.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding