Sator-LKQ neemt Heijl en Schaftenaar over

Sator Holding heeft met de aandeelhouders van P. Heijl Automaterialen b.v. en Schaftenaar B.V overeenstemming bereikt over de overname van beide bedrijven.

Heijl Automaterialen is actief in noord-oost Brabant, waar het bedrijf vestigingen heeft in Den Bosch, Beek en Donk, Schijndel, Uden en Oss. De groei die het bedrijf doormaakte kwam mede tot stand door een intensieve samenwerking met Van Heck (nu Fource) en zijn concepten. Het bedrijf telt vijftig medewerkers. Fedor Heijl, directeur/aandeelhouder van Heijl Automaterialen; “De overdracht van ons bedrijf aan Sator is, gezien de consolidatietrend in de markt, een volstrekt logische stap. Ze is goed voor ons bedrijf, de medewerkers maar vooral ook voor onze klantenkring.”

Derde generatie

Schaftenaar is als automaterialengrossier vanouds gevestigd in Zwolle. In het bedrijf is inmiddels de derde generatie Schaftenaar actief. De regionale marktleider bedient een brede groep van afnemers in Zwolle en wijde omgeving. Het bedrijf telt negentien medewerkers. Directeur/eigenaar Eddy Schaftenaar zal nog één jaar aan het bedrijf verbonden blijven en zijn managementtaken overdragen aan zijn zoon Arjan. Die is sinds 2010 aan het bedrijf verbonden. Eddy Schaftenaar: “De concentratiegolf die we zich nu in Nederland zien voltrekken, is in landen als Duitsland en Frankrijk al tien jaar geleden voltooid. Wij zijn tevreden dat we nu een onderdeel worden van de sterkste speler op de Nederlandse markt en zien dat als de kroon op het werk dat onze familie vele jaren geleden begon.”

Zeventig vestigingen

Met de acquisitie van Heijl en Schaftenaar groeit het Sator-grossiersnetwerk naar zeventig vestigingen. Samen realiseerden ze afgelopen jaar een omzet van 243 miljoen euro, gemiddeld bijna 3,5 miljoen per vestiging. Sator directeur Adriaan Roggeveen: “Dat is, zeker vergeleken met andere spelers in de markt een fraai gemiddelde, maar naar onze overtuiging nog niet voldoende. De minimumomvang moet volgens ons zeker vier miljoen bedragen. In de komende jaren zal deze ondergrens zelfs opschuiven naar vijf miljoen per vestiging. Alleen dan is zo’n vestiging in staat de klanten voor 95 procent uit eigen voorraad te leveren en de daarbij behorende logistieke en andere services te bieden.”

Partijen streven ernaar de transacties uiterlijk 31 maart af te ronden. De vereiste meldingen en adviesaanvragen bij de ACM (Autoriteit Consument & Markt) en werknemersvertegenwoordigingen zijn in gang gezet. Met het boekenonderzoek is eveneens een aanvang gemaakt. Over de acquisitieprijs worden geen mededelingen gedaan.

Sator-LKQ neemt Heijl en Schaftenaar over - Automobielmanagement.nl

Sator-LKQ neemt Heijl en Schaftenaar over

Sator Holding heeft met de aandeelhouders van P. Heijl Automaterialen b.v. en Schaftenaar B.V overeenstemming bereikt over de overname van beide bedrijven.

Heijl Automaterialen is actief in noord-oost Brabant, waar het bedrijf vestigingen heeft in Den Bosch, Beek en Donk, Schijndel, Uden en Oss. De groei die het bedrijf doormaakte kwam mede tot stand door een intensieve samenwerking met Van Heck (nu Fource) en zijn concepten. Het bedrijf telt vijftig medewerkers. Fedor Heijl, directeur/aandeelhouder van Heijl Automaterialen; “De overdracht van ons bedrijf aan Sator is, gezien de consolidatietrend in de markt, een volstrekt logische stap. Ze is goed voor ons bedrijf, de medewerkers maar vooral ook voor onze klantenkring.”

Derde generatie

Schaftenaar is als automaterialengrossier vanouds gevestigd in Zwolle. In het bedrijf is inmiddels de derde generatie Schaftenaar actief. De regionale marktleider bedient een brede groep van afnemers in Zwolle en wijde omgeving. Het bedrijf telt negentien medewerkers. Directeur/eigenaar Eddy Schaftenaar zal nog één jaar aan het bedrijf verbonden blijven en zijn managementtaken overdragen aan zijn zoon Arjan. Die is sinds 2010 aan het bedrijf verbonden. Eddy Schaftenaar: “De concentratiegolf die we zich nu in Nederland zien voltrekken, is in landen als Duitsland en Frankrijk al tien jaar geleden voltooid. Wij zijn tevreden dat we nu een onderdeel worden van de sterkste speler op de Nederlandse markt en zien dat als de kroon op het werk dat onze familie vele jaren geleden begon.”

Zeventig vestigingen

Met de acquisitie van Heijl en Schaftenaar groeit het Sator-grossiersnetwerk naar zeventig vestigingen. Samen realiseerden ze afgelopen jaar een omzet van 243 miljoen euro, gemiddeld bijna 3,5 miljoen per vestiging. Sator directeur Adriaan Roggeveen: “Dat is, zeker vergeleken met andere spelers in de markt een fraai gemiddelde, maar naar onze overtuiging nog niet voldoende. De minimumomvang moet volgens ons zeker vier miljoen bedragen. In de komende jaren zal deze ondergrens zelfs opschuiven naar vijf miljoen per vestiging. Alleen dan is zo’n vestiging in staat de klanten voor 95 procent uit eigen voorraad te leveren en de daarbij behorende logistieke en andere services te bieden.”

Partijen streven ernaar de transacties uiterlijk 31 maart af te ronden. De vereiste meldingen en adviesaanvragen bij de ACM (Autoriteit Consument & Markt) en werknemersvertegenwoordigingen zijn in gang gezet. Met het boekenonderzoek is eveneens een aanvang gemaakt. Over de acquisitieprijs worden geen mededelingen gedaan.