Nokian: ‘eerste winterband met energieklasse A’

Nokian Tyres presenteert de energiezuinigste winterbanden van de auto-industrie. Volgens tests hebben elektrische auto’s met de nieuwe Nokian Hakkapeliitta R2 een dertig procent lagere rolweerstand en bijgevolg een grotere actieradius.

Nokian Tyres introduceert in januari 2015 de ‘energiezuinigste winterband ter wereld’, die in de A-klasse van het EU-bandenlabel valt. Volgens vergelijkende tests hebben elektrische auto’s met de nieuwe Nokian Hakkapeliitta R2 een dertig procent lagere rolweerstand en een grotere actieradius, zo meldt Nokian. De groene band zonder spikes is een echte winterband, ontwikkeld voor BMW i3.
Deze innovatie uit Finland combineert de lage rolweerstand met grip en rijcomfort. Deze nieuwe band uit de Nokian Hakkapeliitta-familie vertegenwoordigt energiezuinige technologie, waarmee tijdens omstandigheden zoals het zware Scandinavische winterweer veilig, zuinig en zeer krachtig rijden op sneeuw en ijs mogelijk is.

Elektrische auto’s zijn vanwege de zware accu licht gebouwd met een geavanceerde aerodynamica. Daarmee vormen ze een uitdaging voor bandenontwikkelaars. Het nieuwe model is gebaseerd op testwinnaar Nokian Hakkapeliitta R2 en al zijn structuurcomponenten zijn geoptimaliseerd voor het gebruik bij elektrische auto’s. Nokian zal in de toekomst dezelfde technologie in zijn andere winterbanden gaan toepassen.

Nokian: ‘eerste winterband met energieklasse A’ - Automobielmanagement.nl

Nokian: ‘eerste winterband met energieklasse A’

Nokian Tyres presenteert de energiezuinigste winterbanden van de auto-industrie. Volgens tests hebben elektrische auto’s met de nieuwe Nokian Hakkapeliitta R2 een dertig procent lagere rolweerstand en bijgevolg een grotere actieradius.

Nokian Tyres introduceert in januari 2015 de ‘energiezuinigste winterband ter wereld’, die in de A-klasse van het EU-bandenlabel valt. Volgens vergelijkende tests hebben elektrische auto’s met de nieuwe Nokian Hakkapeliitta R2 een dertig procent lagere rolweerstand en een grotere actieradius, zo meldt Nokian. De groene band zonder spikes is een echte winterband, ontwikkeld voor BMW i3.
Deze innovatie uit Finland combineert de lage rolweerstand met grip en rijcomfort. Deze nieuwe band uit de Nokian Hakkapeliitta-familie vertegenwoordigt energiezuinige technologie, waarmee tijdens omstandigheden zoals het zware Scandinavische winterweer veilig, zuinig en zeer krachtig rijden op sneeuw en ijs mogelijk is.

Elektrische auto’s zijn vanwege de zware accu licht gebouwd met een geavanceerde aerodynamica. Daarmee vormen ze een uitdaging voor bandenontwikkelaars. Het nieuwe model is gebaseerd op testwinnaar Nokian Hakkapeliitta R2 en al zijn structuurcomponenten zijn geoptimaliseerd voor het gebruik bij elektrische auto’s. Nokian zal in de toekomst dezelfde technologie in zijn andere winterbanden gaan toepassen.