Beide bedrijven gaan met ingang van komende maand samen verder onder de paraplu van GHS Automotive, dat sinds maart 2014 het Zuid-Hollandse Slager en Limburgse Heuts herbergt. De naam wordt gewijzigd in GHS Automotive Sliedrecht, respectievelijk GHS Automotive Dordrecht. Er werken negentien mensen bij de twee grossiersvestigingen. Ze gaan allen over naar de nieuwe eigenaar. Personeel en klanten zijn vorige week op de hoogte gebracht. De RAM Automaterialengroep wordt opgeheven; beide andere onderdelen – gericht op handel en techniek, in Papendrecht en Groot-Ammers – blijven bestaan. 

Volgens RAM-eigenaar Rook van Dalen (60) is een groot deel van zijn concurrenten in de regio (Slager, Cartal Rijsbergen) overgenomen door Sator. "Met Murid en ADL zitten we er middenin. We denken dat je een behoorlijke grootte moet hebben als grossier om daar in mee te kunnen. Beide bedrijven verkopen leek ons de beste optie."

De in- en verkooporganisatie RAM-groep bedient ook bedrijven in de sectoren transport, scheepvaart en industrie. De oprichters waren in 2004 Rijwa, ADL en Murid automaterialen, waarvan de beginletters de naam vormen. In 2007 kwamen daar twee filialen bij van Straver automaterialen (Schoonhoven) en R.B.S. Handel & Techniek (Groot-Ammers). Drie jaar later werd Bos Techniek in Groot-Ammers overgenomen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding