Hij is schuldig verklaard aan het verkopen van onveilige gebruikte banden. Op 7 april volgt de uitspraak. Tot die tijd is de verkoper op voorwaardelijke borgtocht vrij man. Dit meldt de website van TyreSafe, een non-profitorganisatie die sinds 2006 de gevaren van gebrekkige of illegale banden onder de aandacht wil brengen.

De verkoper handelde onder de naam Moss Tyres in Grantham. Behalve van verkoop van gevaarlijke producten aan consumenten werd hij ook beschuldigd van de verkoop van een reserveband in een incorrecte maat. Hij zou banden met aanrijdingschade aan de man hebben gebracht, die door hun gebreken de inzittenden in een levensbedreigende situatie hadden kunnen brengen.  

Stuart Jackson, voorzitter van TyreSafe, zegt tevreden te zijn dat met de uitspraak van de rechter en het feit dat gevaarlijke banden uit de verkoop zijn genomen. "De rechtbank beaamt het belang van de veiligheid en heeft zich bereid getoond om overtreders te vervolgen. De uitspraak bevestigt dat mensen grote risico’s nemen als zxe opteren voor gebruikte banden." De veiligste oplossing bij het vervangen van banden is er volgens hem maar één: "ga voor nieuw."