Politieke spanning: Automechanika Kiev 2015 geschrapt

Vanwege de huidige, gespannen politieke situatie in Oekraïne gaat de Automechanika Kiev 2015 niet door.

De beoogde data waren 9 t/m 11 juni. ExpoPlaza Kiev zou het decor zijn van de eerste B2B-beurs voor de volledige automotive branche in het Oost-Europese land. Als lokale partner fungeerde de Oekraïnse Association of Automobile Importers and Dealers. Opnieuw echter maken de actuele omstandigheden het evenement "onmogelijk", zegt brandmanager Michael Johannes van Automechanika.

Daarmee strandt ook de tweede poging om in Kiev het ‘zusje’ van de Automechanika Frankfurt van de grond te krijgen. Eerder was de periode 21 t/m 23 mei 2014 voorzien. De beurs zou voor rekening komen van Independent Expo Ukraine, lokale partner van Independent Expo Automotive BV uit Nederland. De onderneming van directeur Berco Stukje is licentiehouder van de Automechanika Kiev. Volgens hem waren al vierkante meters verhuurd voor onder meer een Duits en een Chinees paviljoen. Dat de ontwikkelingen in oostelijke Oekraïne zich zo negatief zouden ontwikkelen, was ten tijde van het plannen van de kalender niet te voorzien. "Het spijt ons zeer dat we beurs hebben moeten schrappen, maar de belangen van de exposanten staan bij ons en bij Messe Frankfurt voorop."

 

Politieke spanning: Automechanika Kiev 2015 geschrapt - Automobielmanagement.nl

Politieke spanning: Automechanika Kiev 2015 geschrapt

Vanwege de huidige, gespannen politieke situatie in Oekraïne gaat de Automechanika Kiev 2015 niet door.

De beoogde data waren 9 t/m 11 juni. ExpoPlaza Kiev zou het decor zijn van de eerste B2B-beurs voor de volledige automotive branche in het Oost-Europese land. Als lokale partner fungeerde de Oekraïnse Association of Automobile Importers and Dealers. Opnieuw echter maken de actuele omstandigheden het evenement "onmogelijk", zegt brandmanager Michael Johannes van Automechanika.

Daarmee strandt ook de tweede poging om in Kiev het ‘zusje’ van de Automechanika Frankfurt van de grond te krijgen. Eerder was de periode 21 t/m 23 mei 2014 voorzien. De beurs zou voor rekening komen van Independent Expo Ukraine, lokale partner van Independent Expo Automotive BV uit Nederland. De onderneming van directeur Berco Stukje is licentiehouder van de Automechanika Kiev. Volgens hem waren al vierkante meters verhuurd voor onder meer een Duits en een Chinees paviljoen. Dat de ontwikkelingen in oostelijke Oekraïne zich zo negatief zouden ontwikkelen, was ten tijde van het plannen van de kalender niet te voorzien. "Het spijt ons zeer dat we beurs hebben moeten schrappen, maar de belangen van de exposanten staan bij ons en bij Messe Frankfurt voorop."