Doordat de visies van beide partijen over de te voeren merken niet langer overeenstemmen, is "in goed onderling overleg"- aldus het persbericht – tot deze stap besloten.

Tyrenet FD heeft filialen in Heerenveen, Goor en Zoeterwoude (Impex Jago) en maakte sinds haar oprichting in 2007 deel uit van Tyrenet. Vanaf komende zondag echter gaat de onderneming vanuit dezelfde vennootschap verder als Van Klei-grossier, als verlengstuk van het moederbedrijf. De naam zal per 1 maart gewijzigd worden in Van Klei Friesland. Ook de activiteiten vanuit de Tyrenet FD-vestigingen in Goor en Zoeterwoude worden ondergebracht binnen de Van Klei-organisatie.

Tyrenet FD Heerenveen werd in augustus vorig jaar officieel depotpartner voor tien exclusieve importlijnen van Van Klei Banden Import & Alustar Wheels. Het gaat om Kumho Tyres, Zeta Tyres, Lassa Tyres, OZ Racing, Sparco Wheels, MSW Wheels, Kronprinz, Hijoin, Kyowa Racing & Lenso Wheels.

De vrijkomende regio’s worden ingevuld door de overige Tyrenet-grossiers. De op landelijke schaal opererende organisatie voorziet in dagdistributie (meerder keren per dag), bandenopslag en distributiediensten.