Daarnaast voorziet EasyAirco in opleiding en een helpdesk, zodat de garagist in het vervolg alle aircoreparaties zelf kan uitvoeren.

De kick-off heeft gisteravond (12 maart) plaatsgevonden bij Primaparts in Nieuwegein. Daar gaf GMTO aan zo’n honderd garagehouders een technische presentatie over automotive airconditioning. Een garagist die met goed gevolg de vervolgtraining van GMTO of AutoNiveau heeft afgerond, krijgt het predicaat ‘Qualified Airco Specialist’. Zo’n bedrijf kan zijn werkplaats aankleden met EasyAirco promotiematerialen. Verder wordt de garage voorzien van promotiemiddelen, zoals actieleaflets, folders en brochures, gericht op de consument.

Sator geeft twee jaar garantie op alle airco-onderdelen, mits gemonteerd door een Qualified Airco Specialist. Deze garantie wordt alleen verleend als de correcte procedure is gevolgd en de monteur de juiste apparatuur heeft gebruikt. De database met onderdelen omvat meer dan vijfduizend producten; recentelijk is het Waeco-assortiment toegevoegd. Ten slotte kan een Qualified Airco Specialist terugvallen op de technische helpdesk.

EasyAirco volgt op de vorig jaar door Sator geïntroduceerde formule EasyDiesel. Inmiddels zijn meer dan 250 monteurs in Nederland opgeleid tot Qualified Diesel Specialist. Onlangs is de formule uitgerold bij Van Heck Interpieces Belgium en Van Heck Interpieces France.