De grootste turbofabrikant ter wereld ziet Turbo Direct als hét bedrijf dat het Garrett-aandeel in de Nederlandse markt kan vergroten.

De eigenaren van Turbo Direct – Erwin Visser en Frans Wiegmans – tekenden vorige maand het contract. Dat gebeurde op het hoofdkantoor van Garrett in Rolle Zwitserland, in het bijzijn van Global Director After market Clement de Valon. "De turbomarkt blijft groeien", zegt Wiegmans. "Steeds meer aanbieders bieden turbo’s in gereviseerde conditie aan, terwijl de meeste fabrikanten al jarenlang geen onderdelen meer uitleveren. Ook technische fabrieksgegevens die nodig zijn om sowieso iets te kunnen reviseren, zijn al jarenlang niet vrijgegeven. Daarnaast groeit het aantal aanbieders van met name Chinese kopieproducten. In beide gevallen is het vragen om problemen. Aan de buitenkant kun je namelijk niet zien wat de kwaliteit van de turbo is." Erwin Visser vult aan: "Wij overtuigen de klant om te kijken naar wat je niet kan zien, namelijk de binnenkant van de turbo. Daar wordt het verschil in kwaliteit bepaald."

Om een nog beter antwoord op de revisie- en kopieleveranciers te geven, heeft Garrett al een uitgebreid Reman-programma. Frans Wiegmans: "We zullen dit programma als alternatief voor een fabrieksnieuwe turbo gaan aanbieden. Een door de fabriek gereviseerde turbo, laat dat heel duidelijk zijn, is natuurlijk wel de honderd procent kwaliteit die we nastreven."