Van die investering moeten zowel de universele garagebedrijven als het Doyen grossiersnetwerk API en de onafhankelijke grossiers gaan profiteren.

Een deel van de financiële injectie wordt gebruikt om de voorraadposities van nieuwe toeleveranciers op te bouwen. Deze voor Doyen nieuwe en belangrijke onderdelenleveranciers – Kavo Parts, AVA Cooling en Van Wezel – hebben besloten hun leveringsprogramma ook bij Doyen Auto Nederland onder te brengen. "Hiermee realiseren we onze wens om het huidige gamma verder uit te breiden met belangrijke onderdelen van A-merken", stelt directeur Marcel Streppel. "De dynamiek in de Nederlandse onderdelendistributiesector is groot. Het spel van consolidatie en schaalgrootte is aan de orde van de dag. Doyen Auto Nederland neemt daar als derde grote distributeur in Nederland een niet onbelangrijke positie in. En dat is niet in de laatste plaats voor de onafhankelijke automaterialengrossiers die er nog altijd zijn. En die ook zullen blijven als het aan ons ligt."

Onafhankelijke grossier  

Het versterken van de concurrentiepositie van de onafhankelijke grossier en die van zijn  klanten staat of valt met een maximale onderdelenbeschikbaarheid, zowel de mix aan onderdelenmerken als de breedte en de diepte van de beschikbare assortimenten. "Voor een garagebedrijf is het belangrijk dat er een keuze gemaakt kan worden. Daarom hebben wij in principe van een productgroep altijd minimaal twee A-merken beschikbaar. Een maximale uitleveringsgraad kunnen we garanderen omdat we zowel in ons centrale magazijn in het Belgische Seneffe als in onze twee regiomagazijnen in Waalwijk en Zwolle een forse uitbreiding doen in zowel de voorraadposities van bestaande merken als Luk, TRW, Knecht en Contitech maar tegelijkertijd ook van onze drie nieuwe partners Kavo Parts, AVA en Van Wezel."
Met de investering en uitbreiding van het onderdelenaanbod wil Doyen, als internationale grossiersgroep, onderstrepen dat het bedrijf ‘belang hecht aan zijn positie in de Nederlandse aftermarket’. Voor de grossiers uit het API-netwerk en de onafhankelijke grossiers, die zich volgens Doyen steeds vaker als potentiële klant melden, biedt Doyen de mogelijkheid van drie maal per dag levering van alle op voorraad aanwezige onderdelen. "Die belofte kunnen we alleen gestand doen door de hiervoor al genoemde extra investeringen."