PartsPoint versterkt positie in Noord-Nederland

Technische handelsonderneming Delftechniek heeft zijn automotive activiteiten verkocht aan Brezan (Delfzijl) en Dabeko (Groningen en Assen). De drie grossiersvestigingen zijn daardoor nu gelieerd aan PartsPoint.

Delftechniek heeft met de verkoop van zijn automotive activiteiten de strategische keuze gemaakt om zich exclusief te gaan richten op de verkoop van gereedschappen, technische onderhoudsmiddelen, reinigingstechniek en persoonlijke beschermingsmiddelen in de sectoren industrie, bouw, scheepsbouw/vaart, installatietechniek en landbouw. Het bedrijf doet dit via vier vestigingen in de provincies Groningen en Drenthe. De automotive activiteiten in Delfzijl worden door Brezan voorgezet in een pand pal naast het huidige pand van Delftechniek. De automotive activiteiten in Assen en Groningen worden door Dabeko voortgezet op de bestaande locaties.

Voor Brezan Automaterialen past de overname van de Delftechniek-vestiging in Delfzijl in het beleid om het aantal eigen vestigingen in het Brezan-netwerk te verhogen. Brezan heeft nu 78 eigen grossiersvestigingen in zijn Nederlandse netwerk, naast 36 franchisevestigingen. Het aandeel van de omzet via eigen vestigingen groeide in de afgelopen anderhalf jaar van 50 procent naar ruim 75 procent. Doel van dit beleid is om meer controle over de keten te krijgen, zegt ceo Cor Baltus van PartsPoint, het moederbedrijf van Brezan.

Dabeko is met vestigingen in Dalfsen, Drachten, Groningen en Coevorden actief in de provincies Overijssel, Friesland, Groningen en Drenthe. De grossier in automaterialen en banden heeft zijn dienstenpakket uitgebreid met o.a. een bandenhotel en is logistiek partner van een groot aantal dealerbedrijven in de genoemde regio’s. Voor de overgenomen vestigingen in Groningen en Assen wordt AD Benelux, waarvan PartsPoint meerderheidsaandeelhouder is, de hoofdleverancier van Dabeko.

 

PartsPoint versterkt positie in Noord-Nederland - Automobielmanagement.nl

PartsPoint versterkt positie in Noord-Nederland

Technische handelsonderneming Delftechniek heeft zijn automotive activiteiten verkocht aan Brezan (Delfzijl) en Dabeko (Groningen en Assen). De drie grossiersvestigingen zijn daardoor nu gelieerd aan PartsPoint.

Delftechniek heeft met de verkoop van zijn automotive activiteiten de strategische keuze gemaakt om zich exclusief te gaan richten op de verkoop van gereedschappen, technische onderhoudsmiddelen, reinigingstechniek en persoonlijke beschermingsmiddelen in de sectoren industrie, bouw, scheepsbouw/vaart, installatietechniek en landbouw. Het bedrijf doet dit via vier vestigingen in de provincies Groningen en Drenthe. De automotive activiteiten in Delfzijl worden door Brezan voorgezet in een pand pal naast het huidige pand van Delftechniek. De automotive activiteiten in Assen en Groningen worden door Dabeko voortgezet op de bestaande locaties.

Voor Brezan Automaterialen past de overname van de Delftechniek-vestiging in Delfzijl in het beleid om het aantal eigen vestigingen in het Brezan-netwerk te verhogen. Brezan heeft nu 78 eigen grossiersvestigingen in zijn Nederlandse netwerk, naast 36 franchisevestigingen. Het aandeel van de omzet via eigen vestigingen groeide in de afgelopen anderhalf jaar van 50 procent naar ruim 75 procent. Doel van dit beleid is om meer controle over de keten te krijgen, zegt ceo Cor Baltus van PartsPoint, het moederbedrijf van Brezan.

Dabeko is met vestigingen in Dalfsen, Drachten, Groningen en Coevorden actief in de provincies Overijssel, Friesland, Groningen en Drenthe. De grossier in automaterialen en banden heeft zijn dienstenpakket uitgebreid met o.a. een bandenhotel en is logistiek partner van een groot aantal dealerbedrijven in de genoemde regio’s. Voor de overgenomen vestigingen in Groningen en Assen wordt AD Benelux, waarvan PartsPoint meerderheidsaandeelhouder is, de hoofdleverancier van Dabeko.