PartsPoint opent depot in Apeldoorn

Met de officiële opening van een depot in Apeldoorn is de uitrol van de nieuwe logistieke infrastructuur van PartsPoint voor meer dan de helft gevorderd.

PartsPoint heeft de afgelopen tijd nieuwe grote regionale depots geopend in de regio Rotterdam (Zwijndrecht), regio Amsterdam (Weesp) en Midden-Nederland (Apeldoorn). In november komen de depots in Noord-Nederland (Assen) en Zuid-Nederland  (Helmond) in bedrijf.

Bij deze regiomagazijnen kunnen de grossiersvestigingen van Brezan Automaterialen  en AD Benelux onderdelen betrekken die ze zelf niet op voorraad hebben. Dit zorgt ervoor dat de beschikbaarheid van onderdelen voor het garagebedrijf wordt vergroot.

Bij de inrichting van de depots is een maximale beschikbaarheid gedurende de dag het uitgangspunt. Zo wordt de voorraad gestuurd op een leveringsgraad van 96 tot 99 procent, afhankelijk van de courantheid van een productgroep of -lijn. Peter Meyer, director supply chain van PartsPoint. "Onderdelen waar lokaal veel vraag naar is, zijn maximaal beschikbaar bij onze grossiers. Tegelijk zijn onderdelen waar minder vraag naar is in de volle breedte vanaf een korte afstand leverbaar."

De nieuwe depots van PartsPoint hebben capaciteit voor zestigduizend locaties  op een vloeroppervlak van 3.500 vierkante meter. Vanuit de depots worden dagelijks ca. vijftig routes gereden naar Brezan-vestigingen en grossiers die zijn aangesloten bij AD Benelux. Daarnaast kunnen er onderdelen worden afgehaald.

PartsPoint opent depot in Apeldoorn - Automobielmanagement.nl

PartsPoint opent depot in Apeldoorn

Met de officiële opening van een depot in Apeldoorn is de uitrol van de nieuwe logistieke infrastructuur van PartsPoint voor meer dan de helft gevorderd.

PartsPoint heeft de afgelopen tijd nieuwe grote regionale depots geopend in de regio Rotterdam (Zwijndrecht), regio Amsterdam (Weesp) en Midden-Nederland (Apeldoorn). In november komen de depots in Noord-Nederland (Assen) en Zuid-Nederland  (Helmond) in bedrijf.

Bij deze regiomagazijnen kunnen de grossiersvestigingen van Brezan Automaterialen  en AD Benelux onderdelen betrekken die ze zelf niet op voorraad hebben. Dit zorgt ervoor dat de beschikbaarheid van onderdelen voor het garagebedrijf wordt vergroot.

Bij de inrichting van de depots is een maximale beschikbaarheid gedurende de dag het uitgangspunt. Zo wordt de voorraad gestuurd op een leveringsgraad van 96 tot 99 procent, afhankelijk van de courantheid van een productgroep of -lijn. Peter Meyer, director supply chain van PartsPoint. "Onderdelen waar lokaal veel vraag naar is, zijn maximaal beschikbaar bij onze grossiers. Tegelijk zijn onderdelen waar minder vraag naar is in de volle breedte vanaf een korte afstand leverbaar."

De nieuwe depots van PartsPoint hebben capaciteit voor zestigduizend locaties  op een vloeroppervlak van 3.500 vierkante meter. Vanuit de depots worden dagelijks ca. vijftig routes gereden naar Brezan-vestigingen en grossiers die zijn aangesloten bij AD Benelux. Daarnaast kunnen er onderdelen worden afgehaald.