PartsPoint neemt grossiersketen USN-Centuri over

PartsPoint Group heeft een intentieovereenkomst afgesloten met USN-Centuri over de overname van dit bedrijf. De 38 vestigingen van de grossiersketen worden geïntegreerd in dochterbedrijf Brezan Automaterialen.

USN-Centuri is de groothandelstak van KwikFit, dat in 2011 in handen van Itochu Corporation kwam. Na een strategische evaluatie door de KwikFit groep is besloten dat het volledige potentieel van USN-Centuri het beste bereikt kan worden als onderdeel van de PartsPoint Group, door een combinatie van de inkoopcapaciteiten van beide ondernemingen.

PartsPoint zal USN-Centuri integreren in haar Brezan-netwerk. De meeste van de 31 Nederlandse USN-verkooppunten zitten in de buurt van een Brezan-vestiging en zullen worden geïntegreerd met een Brezan-vestiging. Drie vestigingen blijven open en gaan verder onder de naam Brezan. In België is de situatie anders: daar blijven zes van de zeven vestigingen van USN-Centuri geopend. Ook die vestigingen gaan opereren onder het Brezan-vaandel.

Breder programma

Het aantal Brezan-vestigingen zal door de integratie van USN-Centuri groeien. Maar de overname heeft ook andere voordelen, zegt Cor Baltus CEO van PartsPoint. "We halen hiermee het KwikFit-account binnen en we verbreden ons leveringsprogramma. USN-Centuri heeft een zeer breed aanbod in een aantal budgetlijnen en is ijzersterk in uitlaten." Het leveringsprogramma van USN-Centuri vormt een mooie aanvulling op dat van Brezan, dat vanouds vooral sterk is in A-merken.

Ook voor de klanten van USN-Centuri is de overname gunstig, aldus Baltus. "Wij doen enorme investeringen in regionale onderdelendepots. De USN-klanten profiteren daarvan, zowel als het gaat om de beschikbaarheid van onderdelen als om de leveringssnelheid."

Alles onder één dak

Martin Post, algemeen directeur van de KwikFit Nederland Group waartoe USN-Centuri behoort, licht de overname toe. "PartsPoint is de ideale partij voor de overname van USN-Centuri. KwikFit is van een fastfitter doorgegroeid tot een full service garagebedrijf. Zo hebben we nu een merkbeurt waarbij de fabrieksgarantie van de auto behouden blijft. Dit betekent dat we voor auto-onderhoud steeds meer verschillende onderdelen nodig hebben, die we zonder verdere investeringen in USN-Centuri niet meer zelf kunnen leveren. Door de overname hebben we met Brezan Automaterialen als hoofdleverancier alles onder één dak en kunnen wij met KwikFit ons volledig richten op onze kernactiviteit, het bieden van de beste autoservice aan onze klanten."

Consolidatie bijna afgerond

De overname van USN-Centuri markeert volgens Partspoint het begin van het einde van de consolidatie die zich de afgelopen twee jaar in de Nederlandse onderdelenwereld heeft voltrokken. PartsPoint werd tijdens dat proces onder meer eigenaar van de grossiersorganisaties Staadegaard Automotive en Technische Centrale. Ook nam PartsPoint een aantal bedrijven van Brezan-franchisenemers over en verwierf het een meerderheidsaandeel in AD Benelux. Baltus: "Het aantal grossiersbedrijven dat rijp is voor een overname is inmiddels niet zo groot meer. We gaan ons nu eerst concentreren op de integratie van USN-Centuri en de verdere integratie van bedrijven die we eerder hebben overgenomen." Toch sluit hij verdere overnames niet helemaal uit. "Wij houden onze ogen open."

De overname van USN-Centuri is onder voorbehoud van goedkeuring door de Autoriteit Consument en Markt (ACM).

 

 

 

PartsPoint neemt grossiersketen USN-Centuri over - Automobielmanagement.nl

PartsPoint neemt grossiersketen USN-Centuri over

PartsPoint Group heeft een intentieovereenkomst afgesloten met USN-Centuri over de overname van dit bedrijf. De 38 vestigingen van de grossiersketen worden geïntegreerd in dochterbedrijf Brezan Automaterialen.

USN-Centuri is de groothandelstak van KwikFit, dat in 2011 in handen van Itochu Corporation kwam. Na een strategische evaluatie door de KwikFit groep is besloten dat het volledige potentieel van USN-Centuri het beste bereikt kan worden als onderdeel van de PartsPoint Group, door een combinatie van de inkoopcapaciteiten van beide ondernemingen.

PartsPoint zal USN-Centuri integreren in haar Brezan-netwerk. De meeste van de 31 Nederlandse USN-verkooppunten zitten in de buurt van een Brezan-vestiging en zullen worden geïntegreerd met een Brezan-vestiging. Drie vestigingen blijven open en gaan verder onder de naam Brezan. In België is de situatie anders: daar blijven zes van de zeven vestigingen van USN-Centuri geopend. Ook die vestigingen gaan opereren onder het Brezan-vaandel.

Breder programma

Het aantal Brezan-vestigingen zal door de integratie van USN-Centuri groeien. Maar de overname heeft ook andere voordelen, zegt Cor Baltus CEO van PartsPoint. "We halen hiermee het KwikFit-account binnen en we verbreden ons leveringsprogramma. USN-Centuri heeft een zeer breed aanbod in een aantal budgetlijnen en is ijzersterk in uitlaten." Het leveringsprogramma van USN-Centuri vormt een mooie aanvulling op dat van Brezan, dat vanouds vooral sterk is in A-merken.

Ook voor de klanten van USN-Centuri is de overname gunstig, aldus Baltus. "Wij doen enorme investeringen in regionale onderdelendepots. De USN-klanten profiteren daarvan, zowel als het gaat om de beschikbaarheid van onderdelen als om de leveringssnelheid."

Alles onder één dak

Martin Post, algemeen directeur van de KwikFit Nederland Group waartoe USN-Centuri behoort, licht de overname toe. "PartsPoint is de ideale partij voor de overname van USN-Centuri. KwikFit is van een fastfitter doorgegroeid tot een full service garagebedrijf. Zo hebben we nu een merkbeurt waarbij de fabrieksgarantie van de auto behouden blijft. Dit betekent dat we voor auto-onderhoud steeds meer verschillende onderdelen nodig hebben, die we zonder verdere investeringen in USN-Centuri niet meer zelf kunnen leveren. Door de overname hebben we met Brezan Automaterialen als hoofdleverancier alles onder één dak en kunnen wij met KwikFit ons volledig richten op onze kernactiviteit, het bieden van de beste autoservice aan onze klanten."

Consolidatie bijna afgerond

De overname van USN-Centuri markeert volgens Partspoint het begin van het einde van de consolidatie die zich de afgelopen twee jaar in de Nederlandse onderdelenwereld heeft voltrokken. PartsPoint werd tijdens dat proces onder meer eigenaar van de grossiersorganisaties Staadegaard Automotive en Technische Centrale. Ook nam PartsPoint een aantal bedrijven van Brezan-franchisenemers over en verwierf het een meerderheidsaandeel in AD Benelux. Baltus: "Het aantal grossiersbedrijven dat rijp is voor een overname is inmiddels niet zo groot meer. We gaan ons nu eerst concentreren op de integratie van USN-Centuri en de verdere integratie van bedrijven die we eerder hebben overgenomen." Toch sluit hij verdere overnames niet helemaal uit. "Wij houden onze ogen open."

De overname van USN-Centuri is onder voorbehoud van goedkeuring door de Autoriteit Consument en Markt (ACM).