Er komen veertien afmetingen bij, variërend van 175/65 R14 (o.m. Renault Twingo) t/m 245/45 R18 (Audi A6). Vijf varianten zijn specifiek bestemd voor het groeiende SUV-segment. In 2017 staat de introductie van CrossClimate voor bedrijfswagens op stapel. Verder is de CrossClimate inmiddels gehomologeerd voor de eerste montage. Diverse autofabrikanten zouden met het oog op de Europese markt, zeer geïnteresseerd zijn in homologatie. Met name Volkswagen heeft volgens Michelin concrete plannen om de band als een soort ‘lease edition’ OE toe te passen.

Wintercertificering

De aangekondigde uitbreiding vult komend jaar de bestaande 23 afmetingen aan (15 t/m 17 inch), die volgens Michelin reeds zo’n zeventig procent van het volume op de Europese markt afdekken. Michelin positioneerde de CrossClimate afgelopen voorjaar als "de allereerste zomerband met wintercertificering". Van een ‘gewone’ all seasonband zou geen sprake zijn, aangezien de CrossClimate de voordelen van een zomerband en een winterband combineert. 

Circa vijf maanden na de commerciële start is volgens de fabrikant de verkoopdoelstelling voor eind 2015 meer dan dertig procent overschreden. Ook leasemaatschappijen in de Benelux tonen interesse, om de jaarlijkse, als lastig en prijzig ervaren dubbele bandenwissel, te vermijden. Vlootmanagers van Carglass en KPMG in België, ALD in Nederland, en British Gas in Groot-Brittannië hebben al gekozen voor de CrossClimate. Van kannibalisering binnen het eigen zomer- en winterbandengamma zou nauwelijks sprake zijn. Zelf zegt Michelin dat voor markten met winters die traditioneel veel sneeuw en ijs met zich meebrengen nog steeds aparte  zomer- en winterbanden aan te raden zijn.

Vernieuwen

De Franse fabrikant in is bezig om binnen twee jaar tachtig procent van zijn bandengamma’s voor personen- en bestelwagens te vernieuwen. Zo komt in januari 2016 de nieuwe Pilot Sport 4  beschikbaar, in zeventien afmetingen in 17 en 18 inch. De afmetingen in 19 inch volgen later in 2016 en in 2017. Van dochtermerk BF Goodrich zijn sinds kort vier nieuwe ranges beschikbaar in het 4×4-segment. Ze worden gemaakt in de VS, waar ze vorig jaar al op de markt kwamen.