Brezan koopt Haagse grossier GzG

Brezan Automaterialen heeft de Haagse automaterialengrossier G.z.G. overgenomen. De bestaande Brezan vestiging in Den Haag zal worden geïntegreerd in de locatie van G.z.G.

Met de overname van G.z.G. zet Brezan een volgende stap in de versterking van haar positie in de Nederlandse grossierswereld. Het bedrijf heeft de afgelopen anderhalf jaar enkele tientallen grossiersvestigingen overgenomen. Deels ging dat om de overname van bedrijven die tot op dat moment franchisenemer bij Brezan waren; in andere gevallen betrof het bedrijven die als nieuweling werden opgenomen in het Brezan-netwerk. Daarnaast kocht PartsPoint Group, het moederbedrijf van Brezan, de grossierconglomeraten Staadegaard Automotive en Technische Centrale, terwijl het ook een meerderheidsbelang verwierf in de grossiersorganisatie AD Benelux. Door dit alles profiteren de PartsPoint-dochters van de voordelen die schaalgrootte biedt, onder meer bij inkoop en logistiek, aldus ceo Cor Baltus. "Daardoor kunnen wij snel, efficiënt en tegen gunstige condities onderdelen leveren aan het autobedrijf."

G.z.G. werd in 1988 opgericht en is een bekende naam in de Haagse autowereld. Het bedrijf was eigendom van twee compagnons, Huib Goos en Jos Gregorowitsch. Beiden zijn inmiddels op een leeftijd om het rustiger aan te gaan doen – reden waarom zij een overnamekandidaat zochten. " Goos en Gregorowitsch blijven overigens betrokken: zij gaan het klantcontact onderhouden.

Brezan Den Haag zal zijn deuren aan de Binckhorstlaan sluiten en zijn activiteiten voortzetten in het pand van G.z.G aan de 1e van der Kunststraat 288. Alle medewerkers verhuizen mee. Ook de medewerkers van G.z.G. behouden hun baan.

Brezan koopt Haagse grossier GzG - Automobielmanagement.nl

Brezan koopt Haagse grossier GzG

Brezan Automaterialen heeft de Haagse automaterialengrossier G.z.G. overgenomen. De bestaande Brezan vestiging in Den Haag zal worden geïntegreerd in de locatie van G.z.G.

Met de overname van G.z.G. zet Brezan een volgende stap in de versterking van haar positie in de Nederlandse grossierswereld. Het bedrijf heeft de afgelopen anderhalf jaar enkele tientallen grossiersvestigingen overgenomen. Deels ging dat om de overname van bedrijven die tot op dat moment franchisenemer bij Brezan waren; in andere gevallen betrof het bedrijven die als nieuweling werden opgenomen in het Brezan-netwerk. Daarnaast kocht PartsPoint Group, het moederbedrijf van Brezan, de grossierconglomeraten Staadegaard Automotive en Technische Centrale, terwijl het ook een meerderheidsbelang verwierf in de grossiersorganisatie AD Benelux. Door dit alles profiteren de PartsPoint-dochters van de voordelen die schaalgrootte biedt, onder meer bij inkoop en logistiek, aldus ceo Cor Baltus. "Daardoor kunnen wij snel, efficiënt en tegen gunstige condities onderdelen leveren aan het autobedrijf."

G.z.G. werd in 1988 opgericht en is een bekende naam in de Haagse autowereld. Het bedrijf was eigendom van twee compagnons, Huib Goos en Jos Gregorowitsch. Beiden zijn inmiddels op een leeftijd om het rustiger aan te gaan doen – reden waarom zij een overnamekandidaat zochten. " Goos en Gregorowitsch blijven overigens betrokken: zij gaan het klantcontact onderhouden.

Brezan Den Haag zal zijn deuren aan de Binckhorstlaan sluiten en zijn activiteiten voortzetten in het pand van G.z.G aan de 1e van der Kunststraat 288. Alle medewerkers verhuizen mee. Ook de medewerkers van G.z.G. behouden hun baan.