Met de overname van Autogros wordt een flinke herschikking van het Brezan netwerk afgerond, die in 2014 en 2015 is uitgevoerd. Zo’n 35 vestigingen zijn in die periode van Brezan franchisepartners overgenomen en toegevoegd aan het eigen Brezan-netwerk. Daarnaast werd eind dit jaar de overname van USN bekrachtigd. De overname van Autogros past in de realisatie van de toekomstvisie van Brezan: door het versterken van de keten zal de marktbewerking geïntensiveerd kunnen worden.

Brezan hanteert in haar commerciële exploitatie van verkooppunten een zogenaamd ‘gemengd model’: een deel van de vestigingen is in eigendom, terwijl de overige vestigingen worden geëxploiteerd door franchisenemers. Franchise ondernemers zijn voor Brezan steeds van wezenlijk belang geweest voor met name voeding uit de plaatselijk/regionale markt ter versteviging van beleidskeuzes op strategisch en operationeel niveau. Na de overname van Autogros heeft Brezan in de Benelux 102 eigen vestigingen en zijn 28 vestigingen in handen van franchise ondernemers.

Met de overdracht van Autogros aan Brezan treedt de huidige eigenaar en algemeen directeur, de heer G.J. Vos terug. Zijn zoon Erik is al geruime tijd verantwoordelijk voor de operationele leiding en zal dit continueren in nauwe samenwerking met Frank Doorenbos, commercieel directeur Brezan. "Ik ben blij dat we Erik aan boord houden en de familie Vos betrokken blijft. Erik zal een belangrijke rol spelen bij de integratie van de Autogros vestigingen en blijft het aanspreekpunt voor personeel en klanten". De heer G.J. Vos: "Met de overdracht van ons bedrijf aan Brezan wordt de continuïteit van ons werk gewaarborgd. Ik ben er van overtuigd dat onze klanten, maar ook onze medewerkers daar de vruchten van zullen plukken."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Bekijk de aanbieding