Run-flatband Bridgestone voor vervangingsmarkt

Onder de naam DriveGuard introduceert Bridgestone op de Europese vervangingsmarkt een run-flatband voor personenwagens met een controlesysteem voor bandenspanning (TPMS).

De fabrikant zegt de eindgebruiker veiligheid en gemoedsrust te bieden, doordat deze ook in geval van een volledig leeggelopen band nog tachtig kilometer kan doorrijden (snelheid maximaal 80 km/u). Een gedwongen bandenwissel onderweg kan zodoende achterwege blijven. Blijkens statistieken krijgt een automobilist gemiddeld zes keer in zijn leven een lekke band.

De tractie op nat wegdek, het rijcomfort en de besturing blijven met een DriveGuardband op niveau, claimt Bridgestone. Versterkt zijrubber en een speciale polyster coating maken de nieuwkomer beter bestand tegen warmteontwikkeling na een lekke band (de binnenzijde kan circa 180 graden worden). Voor de montage is geen speciale bandenapparatuur nodig.

DriveGuard komt beschikbaar als zomer- en winterband, in respectievelijk 19 en 11 maten, vanaf maart c.q. juni aanstaande. Levering begint vanaf het B-segment personenauto’s. Er zijn binnen het programma nog geen versies voor de SUV-markt. De prijs zal vergelijkbaar zijn met die van andere premiummerken en wat hoger dan het reguliere Bridgestone-gamma. De fabrikant start in april een langdurige multimediale campagne om de eindgebruiker te informeren over de voordelen van DriveGuard. Voorafgaand daaraan zullen in Europa zo’n tienduizend Bridgestone-dealers bijgepraat worden over de ins en outs van het product. Medio maart worden de circa 55 Nederlandse First Stop-vestigingen (de garageformule van Bridgestone) op hun bedrijfslocatie geïnformeerd.

De productie van DriveGuard vindt plaats in Poznan (Polen) en wordt in 2017 uitgebreid met een fabriek in Hongarije. In Europa rijden circa 32 miljoen auto’s met TPMS, dat eind 2013 verplicht werd voor nieuwe automodellen die vanaf dat moment op de markt verschenen en sinds november 2014 voor alle nieuwe auto’s. In de Verenigde Staten is DriveGuard in het voorjaar van 2014 al geïntroduceerd. Sindsdien zijn daar volgens Bridgestone meer dan 1 miljoen exemplaren verkocht.

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Run-flatband Bridgestone voor vervangingsmarkt - Automobielmanagement.nl

Run-flatband Bridgestone voor vervangingsmarkt

Onder de naam DriveGuard introduceert Bridgestone op de Europese vervangingsmarkt een run-flatband voor personenwagens met een controlesysteem voor bandenspanning (TPMS).

De fabrikant zegt de eindgebruiker veiligheid en gemoedsrust te bieden, doordat deze ook in geval van een volledig leeggelopen band nog tachtig kilometer kan doorrijden (snelheid maximaal 80 km/u). Een gedwongen bandenwissel onderweg kan zodoende achterwege blijven. Blijkens statistieken krijgt een automobilist gemiddeld zes keer in zijn leven een lekke band.

De tractie op nat wegdek, het rijcomfort en de besturing blijven met een DriveGuardband op niveau, claimt Bridgestone. Versterkt zijrubber en een speciale polyster coating maken de nieuwkomer beter bestand tegen warmteontwikkeling na een lekke band (de binnenzijde kan circa 180 graden worden). Voor de montage is geen speciale bandenapparatuur nodig.

DriveGuard komt beschikbaar als zomer- en winterband, in respectievelijk 19 en 11 maten, vanaf maart c.q. juni aanstaande. Levering begint vanaf het B-segment personenauto’s. Er zijn binnen het programma nog geen versies voor de SUV-markt. De prijs zal vergelijkbaar zijn met die van andere premiummerken en wat hoger dan het reguliere Bridgestone-gamma. De fabrikant start in april een langdurige multimediale campagne om de eindgebruiker te informeren over de voordelen van DriveGuard. Voorafgaand daaraan zullen in Europa zo’n tienduizend Bridgestone-dealers bijgepraat worden over de ins en outs van het product. Medio maart worden de circa 55 Nederlandse First Stop-vestigingen (de garageformule van Bridgestone) op hun bedrijfslocatie geïnformeerd.

De productie van DriveGuard vindt plaats in Poznan (Polen) en wordt in 2017 uitgebreid met een fabriek in Hongarije. In Europa rijden circa 32 miljoen auto’s met TPMS, dat eind 2013 verplicht werd voor nieuwe automodellen die vanaf dat moment op de markt verschenen en sinds november 2014 voor alle nieuwe auto’s. In de Verenigde Staten is DriveGuard in het voorjaar van 2014 al geïntroduceerd. Sindsdien zijn daar volgens Bridgestone meer dan 1 miljoen exemplaren verkocht.

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding