De betrokken banden kunnen geïdentificeerd worden door het DOT-nummer op de zijkant van de band: indien dat DN5W JC1R 3715 of DN5W JC1R 3815 is, behoort de band tot de reeks die wordt teruggeroepen. Geen enkel ander product, bandenmaat of merk van het bedrijf is betrokken.

Het gebruik van de verkeerde rubbersamenstelling vermindert de gripprestaties van de band op natte ondergrond aanzienlijk, wat een verkeersveiligheid­srisico inhoudt. De fabrikant licht autobestuurders, banden­centrales, garages en autofabrikanten in die deze banden in voorraad hebben of op een voertuig gemonteerd zouden hebben, met de vraag om onmiddellijk contact op te nemen met het bedrijf voor de gratis omruiling ervan.

Vermijden

Elke autobestuurder die deze banden op zijn auto gemonteerd heeft, dient het rijden op natte wegen absoluut te vermijden. Als bestuurders de bandencentrale of garage niet over droge wegen kunnen bereiken, zal de bandenfabrikant een alternatieve oplossing voorstellen.

De respectieve overheden in elk van de betrokken landen zijn op de hoogte gebracht van deze veiligheidsterugroepactie.  Tot vandaag meldt het bedrijf geen incidenten met betrekking tot deze banden te hebben ontvangen.

Om de vervanging van de banden te regelen of om een antwoord te krijgen op vragen met betrekking tot deze veiligheidsterugroepactie kunnen de klantendiensten van het bedrijf gecontacteerd worden op het nummer 0032 3 820 32 20 of via e:mail aan: e: customerfirst_benelux@goodyear.com.