Peugeot produceert 300.000ste driecilinder turbomotor

De Turbo PureTech driecilinder benzinemotor van PSA Peugeot Citroën is inmiddels voor de 300 duizendste keer geproduceerd.

De motor is geïnstalleerd in de Peugeot 208, 308, 2008 en 3008 en de Citroëns C3, C4, C4 Cactus en C4 Picasso en de DS 3 en DS 4. De motor is in juni 2015 verkozen tot ‘Engine of the Year’ in de categorie 1.0 tot 1.4 liter bij de International Engine of the Year Award. De productie van de driecilinder begon in maart 2014 in de fabriek Francaise de Mécanique in Douvrin. Op dit moment worden er 6,5 duizend per week geproduceerd door vier teams.  Peugeot Citroën vindt dat de prestaties van deze driecilindermotor de merken een concurrentievoordeel geeft dat worden ingezet om marktaandeel te winnen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Peugeot produceert 300.000ste driecilinder turbomotor - Automobielmanagement.nl

Peugeot produceert 300.000ste driecilinder turbomotor

De Turbo PureTech driecilinder benzinemotor van PSA Peugeot Citroën is inmiddels voor de 300 duizendste keer geproduceerd.

De motor is geïnstalleerd in de Peugeot 208, 308, 2008 en 3008 en de Citroëns C3, C4, C4 Cactus en C4 Picasso en de DS 3 en DS 4. De motor is in juni 2015 verkozen tot ‘Engine of the Year’ in de categorie 1.0 tot 1.4 liter bij de International Engine of the Year Award. De productie van de driecilinder begon in maart 2014 in de fabriek Francaise de Mécanique in Douvrin. Op dit moment worden er 6,5 duizend per week geproduceerd door vier teams.  Peugeot Citroën vindt dat de prestaties van deze driecilindermotor de merken een concurrentievoordeel geeft dat worden ingezet om marktaandeel te winnen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding