De winst daalde echter met 19 procent naar een magere 53 miljoen euro. Hella wijt dat aan hogere kosten voor financiering en voor onderzoek en ontwikkeling. Ook zonder die buitengewone lasten kwam de winst echter lager uit. Het bedrijf heeft de afgelopen maanden ook te kampen gehad met ernstige problemen in China door een langdurig conflict met een toeleverancier daar. Hella is daardoor gedwongen geweest haar ‘supply-chain’ aan te passen wat tot vertragingen en hoge kosten heeft geleid. De problemen in China zullen de onderneming over het hele boekjaar gezien zo’n 47 miljoen euro kosten. Hella heeft wereldwijd meer dan 100 fabrieken die werk bieden aan 32.000 mensen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding