Dit zegt de Europese bandenindustrie, verenigd in de ETRMA (European Tyre & Rubber Manufacturers Association). Hoewel de import van landbouwbanden afnam, behalve uit India met 1% groei, blijft de druk door de import onverminderd hoog. De totale import van truck en bus banden steeg met 10%. China bleef de grootste exporteur naar de EU met een aandeel van 12%. De import van personenautobanden steeg met 6%, terwijl de groei uit China toenam met 9%.

Voor 2016 verwacht de ETRMA na de sterke start van de Europese industrie dat de verkoop van Europese banden in de rest van het jaar stabiel zal blijven. Maar de dreiging door de import blijft: "De export uit China is in de afgelopen jaren voortdurend gegroeid", volgens secretaris-generaal Fazilet Cinaralp. "Deze groei is gebleven ondanks dat deze iets is afgenomen met 4 percent."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding