BMW start online-onderdelenverkoop

BMW is in Duitsland samen met drie handelsbedrijven gestart met de online verkoop van onderdelen, toebehoren en merchandise-artikelen. De online-shop is ontwikkeld in nauwe samenwerking met handelaren in auto-onderdelen.

De klant kan de bestelde waren thuis bezorgd krijgen of bij één van de handelsbedrijven op gaan halen. Ook is het mogelijk de aflevering te koppelen aan een afspraak voor montage in een garage. BMW stelt de onderdelenhandel een shop-systeem ter beschikking dat ze verder aan hun eigen bedrijfsstijl en wensen aan kunnen passen. Het is de bedoeling de online-shop later dit jaar verder uit te rollen.

BMW zegt zich met het initiatief te richten op drie soorten klanten: de zelf-sleutelaar die de onderdelen zelf monteert, ‘gemaksklanten’ die het onderdeel tegelijk met het boeken van een service-afspraak in huis willen hebben en spontane kopers van toebehoren of BMW-lifestyle-artikelen. Overigens speelt BMW ook met de gedachte in Duitsland auto’s online te verkopen hoewel de concrete plannen daarvoor nog niet verder zijn uitgewerkt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

BMW start online-onderdelenverkoop - Automobielmanagement.nl

BMW start online-onderdelenverkoop

BMW is in Duitsland samen met drie handelsbedrijven gestart met de online verkoop van onderdelen, toebehoren en merchandise-artikelen. De online-shop is ontwikkeld in nauwe samenwerking met handelaren in auto-onderdelen.

De klant kan de bestelde waren thuis bezorgd krijgen of bij één van de handelsbedrijven op gaan halen. Ook is het mogelijk de aflevering te koppelen aan een afspraak voor montage in een garage. BMW stelt de onderdelenhandel een shop-systeem ter beschikking dat ze verder aan hun eigen bedrijfsstijl en wensen aan kunnen passen. Het is de bedoeling de online-shop later dit jaar verder uit te rollen.

BMW zegt zich met het initiatief te richten op drie soorten klanten: de zelf-sleutelaar die de onderdelen zelf monteert, ‘gemaksklanten’ die het onderdeel tegelijk met het boeken van een service-afspraak in huis willen hebben en spontane kopers van toebehoren of BMW-lifestyle-artikelen. Overigens speelt BMW ook met de gedachte in Duitsland auto’s online te verkopen hoewel de concrete plannen daarvoor nog niet verder zijn uitgewerkt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding