Auto Wessel is met twee sterke vestigingen in Hilversum en Naarden de onbetwiste marktleider in het Gooi. Het bedrijf werd in 1976 opgericht door Wessel le Mahieu en vierde in mei haar 40-jarig bestaan.

In een brief aan de afnemers schrijft directeur Ramon le Mahieu dat hij "ondanks de sterke positie van zijn bedrijf de noodzaak van samenwerking en schaalvergroting al geruime tijd in het vizier hield. Wij ontkomen ook niet aan deze tendens, die immers in heel Europa plaatsvindt. Alleen daardoor kunnen we de kwaliteit van onze service en dienstverlening handhaven en onze concurrentiepositie verbeteren. Door deze stap worden we nog aantrekkelijker voor onze klant".

Sator woordvoerder Adriaan Roggeveen : "De overname van Auto Wessel vormt de ideale completering van ons netwerk. Het Gooi is een autorijke en welvarende regio met grote mogelijkheden. Onze aanwezigheid daar was onder de maat, maar met Auto Wessel erbij staan we in één keer goed op de kaart".

Met de acquisitie van Auto Wessel groeit het eigen Sator grossiersnetwerk naar 87 vestigingen. Samen met de ruim 50 vestigingen van de Full Fource Partners vormen zij een landelijk dekkend netwerk van grootschalige bedrijven die een hoge uitlevergraad kunnen koppelen aan fijnmazige logistiek", aldus Roggeveen.

Partijen streven ernaar de transacties in de zomermaanden af te ronden. Met het boekenonderzoek is een aanvang gemaakt. Over de acquisitieprijs worden geen mededelingen gedaan.