Onderdelenindustrie India groeit sterk

De productie van auto-onderdelen in India zal de komende tien jaar zeker vervijfvoudigen naar een totale waarde van rond de 200 miljard dollar. Ook de export van onderdelen vanuit India kan een sterke groei doormaken.

Op dit moment pakt India slechts een klein deel van de wereldwijde onderdelenmarkt met een geschatte waarde van 1,75 triljoen dollar mee. De groeimogelijkheden zijn echter uitstekend, mits de regering ook bereid is te investeren in onderzoek en ontwikkeling, zo blijkt uit het ‘Automotive Mission Plan’ van de regering.  

Implementatie nieuwe technologiën

Bovendien zullen onderdelenfabrikanten zelf sterke nadruk moeten leggen op de implementatie van nieuwe technologieën, schaalvergroting en verbetering van het kwaliteitsniveau. Daarnaast zal de overheid de regels voor de financiering van bedrijfsovernames moeten versoepelen om een verdere consolidatie in de sector mogelijk te maken. Directeur Arvind Balaji van ACMA: "De overheid roept steeds ‘Made in India’, dan zal ze ook het beleid moeten ontwikkelen dat dat mogelijk maakt."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Onderdelenindustrie India groeit sterk - Automobielmanagement.nl

Onderdelenindustrie India groeit sterk

De productie van auto-onderdelen in India zal de komende tien jaar zeker vervijfvoudigen naar een totale waarde van rond de 200 miljard dollar. Ook de export van onderdelen vanuit India kan een sterke groei doormaken.

Op dit moment pakt India slechts een klein deel van de wereldwijde onderdelenmarkt met een geschatte waarde van 1,75 triljoen dollar mee. De groeimogelijkheden zijn echter uitstekend, mits de regering ook bereid is te investeren in onderzoek en ontwikkeling, zo blijkt uit het ‘Automotive Mission Plan’ van de regering.  

Implementatie nieuwe technologiën

Bovendien zullen onderdelenfabrikanten zelf sterke nadruk moeten leggen op de implementatie van nieuwe technologieën, schaalvergroting en verbetering van het kwaliteitsniveau. Daarnaast zal de overheid de regels voor de financiering van bedrijfsovernames moeten versoepelen om een verdere consolidatie in de sector mogelijk te maken. Directeur Arvind Balaji van ACMA: "De overheid roept steeds ‘Made in India’, dan zal ze ook het beleid moeten ontwikkelen dat dat mogelijk maakt."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding