Op dit moment pakt India slechts een klein deel van de wereldwijde onderdelenmarkt met een geschatte waarde van 1,75 triljoen dollar mee. De groeimogelijkheden zijn echter uitstekend, mits de regering ook bereid is te investeren in onderzoek en ontwikkeling, zo blijkt uit het ‘Automotive Mission Plan’ van de regering.  

Implementatie nieuwe technologiën

Bovendien zullen onderdelenfabrikanten zelf sterke nadruk moeten leggen op de implementatie van nieuwe technologieën, schaalvergroting en verbetering van het kwaliteitsniveau. Daarnaast zal de overheid de regels voor de financiering van bedrijfsovernames moeten versoepelen om een verdere consolidatie in de sector mogelijk te maken. Directeur Arvind Balaji van ACMA: "De overheid roept steeds ‘Made in India’, dan zal ze ook het beleid moeten ontwikkelen dat dat mogelijk maakt."