Nederland is een belangrijke wereldwijde toeleverancier voor zowel de autofabrikanten (OEM) als de aftermarket, maar dit wordt in het buitenland nog niet altijd voldoende onderkend. Het is dus een noodzaak om Nederlandse automotive innovaties beter op de kaart te zetten.

Binnen RAI-verband presenteren Nederlandse leveranciers zich al langer gezamenlijk richting de autofabrikanten met initiatieven als gezamenlijk stands en fabrieksbezoeken. Het is echter voor het eerst dat Nederlandse leveranciers hun pijlen gezamenlijk op de internationale aftermarket richten.
Een initiatief dat inmiddels zijn vruchten lijkt te gaan afwerpen, Rusland is duidelijk geïnteresseerd in meer innovaties uit Nederland. Verwacht wordt dan ook dat dit initiatief gevolg zal krijgen met meer gezamenlijke activiteiten, ook in het buitenland.