Bijna 1 op de 10 auto’s op vierseizoenenbanden

De vierseizoenenband blijft aan populariteit winnen. Inmiddels rijdt 9 procent, bijna één op de tien auto’s, op de zogenaamde all season band.

Bijna 1 op de 10 auto’s op vierseizoenenbanden

Dit blijkt uit de elfde KwikFit Bandenmonitor, die zojuist is verschenen. De opmars van de vierseizoenenband gaat niet ten koste van de winterband. Het winterse weer en het economisch herstel hebben zelfs gezorgd voor een kleine toename van 2,1 procent, waardoor het percentage personenauto’s op winterbanden nu 31,8 procent is.

Volgens KwikFit blijft de markt van vierseizoenenbanden groeien, nu voor het vijfde jaar op rij. Er rijden ruim vier keer zoveel Nederlandse automobilisten op deze banden als in 2012, toen het aandeel nog 2,3 procent was.

Vredestein is met 35,8% marktaandeel al sinds de eerste bandenmonitor de absolute marktleider op het gebied van all season banden. Goodyear volgt met een wegdekaandeel van 15,5 procent en Michelin zag haar aandeel vierseizoenenbanden fors groeien met 7,5 procent tot een huidig aandeel van 10,9 procent.

Bijna 1 op de 10 auto’s op vierseizoenenbanden - Automobielmanagement.nl

Bijna 1 op de 10 auto’s op vierseizoenenbanden

De vierseizoenenband blijft aan populariteit winnen. Inmiddels rijdt 9 procent, bijna één op de tien auto’s, op de zogenaamde all season band.

Bijna 1 op de 10 auto’s op vierseizoenenbanden

Dit blijkt uit de elfde KwikFit Bandenmonitor, die zojuist is verschenen. De opmars van de vierseizoenenband gaat niet ten koste van de winterband. Het winterse weer en het economisch herstel hebben zelfs gezorgd voor een kleine toename van 2,1 procent, waardoor het percentage personenauto’s op winterbanden nu 31,8 procent is.

Volgens KwikFit blijft de markt van vierseizoenenbanden groeien, nu voor het vijfde jaar op rij. Er rijden ruim vier keer zoveel Nederlandse automobilisten op deze banden als in 2012, toen het aandeel nog 2,3 procent was.

Vredestein is met 35,8% marktaandeel al sinds de eerste bandenmonitor de absolute marktleider op het gebied van all season banden. Goodyear volgt met een wegdekaandeel van 15,5 procent en Michelin zag haar aandeel vierseizoenenbanden fors groeien met 7,5 procent tot een huidig aandeel van 10,9 procent.