Omnicraft vult de Ford-onderdelenreeks aan en vergroot daar mee de mogelijkheden van het Ford-dealernetwerk. Europese dealerbedrijven kunnen leverancier van alle onderdelen worden. Het is de bedoeling dat verkopers van occasions, beheerders van wagenparken en onafhankelijke garagebedrijven van onderdelen en service worden voorzien.

"Omnicraft is het eerste nieuwe merk van FCSD in meer dan 40 jaar. Dit is een belangrijke groeimogelijkheid voor Ford-dealerbedrijven, aangezien ze onderdelen kunnen verkopen voor en onderhoud kunnen uitvoeren aan auto’s van alle merken", aldus John Cooper, vice president van de Ford Customer Service Division. "Omnicraft biedt onze Ford-dealerbedrijven grote voordelen, omdat ze hiermee kunnen concurreren in het snelst groeiende segment van de complete aftermarketsector voor auto’s."

Voor de introductie heeft Ford zich gericht op de ontwikkeling van de onderdelen die het vaakst worden gebruikt, waaronder oliefilters, remblokken en remschijven, startmotoren en dynamo’s. De 2.000 meest gebruikte onderdelen zullen in het leveringsprogramma zitten. In de komende maanden zal Ford onder andere luchtfilters voor motoren en het interieur, hoofdremcilinders en wielnaven introduceren.

Tijdens de introductie hebben meer dan 4.000 FordStores en Ford-dealerbedrijven op 11 markten in Europa Omnicraft-onderdelen beschikbaar. Later dit jaar zullen de activiteiten worden uitgebreid naar door Ford goedgekeurde leveranciers.