Nederlandse OE-toeleveranciers krijgen eigen paviljoen bij EquipAuto

Met ondersteuning van de Nederlandse ambassade gaat AutomotiveNL een paviljoen inrichten op de beursvloer van EquipAuto, zodat Nederlandse OE-leveranciers hun producten aan de wereld kunnen laten zien. Er is veel te winnen. “De export van Nederlandse automotivebedrijven naar Frankrijk blijft ver achter bij andere Europese landen met een auto-industrie”, aldus beursmanager Mario Fiems.

Volgens Fiems is op dit moment de grootste revolutie ooit gaande in de aftermarket. "Er zijn prognoses dat de aftermarket elk jaar met 5 procent gaat dalen qua omzet en nog meer qua volume." Andere grote verstorende factoren zijn de elektrificatie van aandrijflijnen, de connectiviteit in auto’s en de alsmaar strenger wordende emissienormen. Het motto van EquipAuto2017 is dan ook duidelijk: ‘Repair today, prepare tomorrow’.

Ditmaal kunnen Nederlandse bezoekers twee paviljoens bezoeken. Met ondersteuning van de Nederlandse ambassade in Frankrijk richt AutomotiveNL een paviljoen in waar Nederlandse OE-leveranciers hun producten aan de wereld kunnen laten zien. En daarbij valt er veel te winnen, want volgens het collectief van automotive toeleveranciers blijft de export van Nederlandse automotivebedrijven naar Frankrijk ver achter bij andere Europese landen met een auto-industrie.
En dat terwijl er in het land een groot tekort is aan bijvoorbeeld gereviseerde onderdelen. "In Frankrijk worden bijna geen onderdelen gereviseerd, die markt is hier nooit echt ontwikkeld", aldus Fiems. "Er is veel regelgeving en blijkbaar is het lastig om daaraan te voldoen. Zodoende is de Franse revisiemarkt nu grotendeels in handen van Duitse en Chinese spelers." Dat is des te vreemder omdat de Franse overheid ervoor wil zorgen dat autobezitters bij hun garage naast nieuwe onderdelen ook voor gereviseerde onderdelen kunnen kiezen. Fiems: "Een mooi streven, maar er zijn helemaal niet genoeg gereviseerde onderdelen voorhanden in Frankrijk."

Naar verwachting zullen circa 100.000 mensen (86 procent daarvan bestaat naar verwachting uit eindbeslissers) in oktober een bezoek brengen aan EquipAuto, een kleine groei ten opzichte van de vorige editie. Ons land neemt qua bezoekersaantallen een 8e plaats in. "Door de nieuwe opzet nemen niet alleen grote spelers als Delphi en LQK weer deel aan de beurs, ook autoconcerns als PSA en Renault zijn aanwezig", aldus Fiems. "We zijn echter niet alleen een OEM-show, we zoomen ook in op de reparateurs en de distributeurs."

De beurs EquipAuto vindt van 17 tot 21 oktober plaats in beurscomplex Porte de Versailles. Meer informatie: www.equipauto.com.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Nederlandse OE-toeleveranciers krijgen eigen paviljoen bij EquipAuto - Automobielmanagement.nl

Nederlandse OE-toeleveranciers krijgen eigen paviljoen bij EquipAuto

Met ondersteuning van de Nederlandse ambassade gaat AutomotiveNL een paviljoen inrichten op de beursvloer van EquipAuto, zodat Nederlandse OE-leveranciers hun producten aan de wereld kunnen laten zien. Er is veel te winnen. “De export van Nederlandse automotivebedrijven naar Frankrijk blijft ver achter bij andere Europese landen met een auto-industrie”, aldus beursmanager Mario Fiems.

Volgens Fiems is op dit moment de grootste revolutie ooit gaande in de aftermarket. "Er zijn prognoses dat de aftermarket elk jaar met 5 procent gaat dalen qua omzet en nog meer qua volume." Andere grote verstorende factoren zijn de elektrificatie van aandrijflijnen, de connectiviteit in auto’s en de alsmaar strenger wordende emissienormen. Het motto van EquipAuto2017 is dan ook duidelijk: ‘Repair today, prepare tomorrow’.

Ditmaal kunnen Nederlandse bezoekers twee paviljoens bezoeken. Met ondersteuning van de Nederlandse ambassade in Frankrijk richt AutomotiveNL een paviljoen in waar Nederlandse OE-leveranciers hun producten aan de wereld kunnen laten zien. En daarbij valt er veel te winnen, want volgens het collectief van automotive toeleveranciers blijft de export van Nederlandse automotivebedrijven naar Frankrijk ver achter bij andere Europese landen met een auto-industrie.
En dat terwijl er in het land een groot tekort is aan bijvoorbeeld gereviseerde onderdelen. "In Frankrijk worden bijna geen onderdelen gereviseerd, die markt is hier nooit echt ontwikkeld", aldus Fiems. "Er is veel regelgeving en blijkbaar is het lastig om daaraan te voldoen. Zodoende is de Franse revisiemarkt nu grotendeels in handen van Duitse en Chinese spelers." Dat is des te vreemder omdat de Franse overheid ervoor wil zorgen dat autobezitters bij hun garage naast nieuwe onderdelen ook voor gereviseerde onderdelen kunnen kiezen. Fiems: "Een mooi streven, maar er zijn helemaal niet genoeg gereviseerde onderdelen voorhanden in Frankrijk."

Naar verwachting zullen circa 100.000 mensen (86 procent daarvan bestaat naar verwachting uit eindbeslissers) in oktober een bezoek brengen aan EquipAuto, een kleine groei ten opzichte van de vorige editie. Ons land neemt qua bezoekersaantallen een 8e plaats in. "Door de nieuwe opzet nemen niet alleen grote spelers als Delphi en LQK weer deel aan de beurs, ook autoconcerns als PSA en Renault zijn aanwezig", aldus Fiems. "We zijn echter niet alleen een OEM-show, we zoomen ook in op de reparateurs en de distributeurs."

De beurs EquipAuto vindt van 17 tot 21 oktober plaats in beurscomplex Porte de Versailles. Meer informatie: www.equipauto.com.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding