PSA stapt in onderdelenmarkt China

Groupe PSA heeft een meerderheidsbelang verworven in de Chinese handelaar in auto-onderdelen Jian Xin. Met die acquisitie denkt PSA de ‘roll out’ in de aftermarkt in China te versnellen door snel een marktpositie op te bouwen.

Het al meer dan 20 jaar bestaande Jian Xin is momenteel de grootste distributeur van vervangingsonderdelen in de regio Shanghai. Jian Xin verkoopt jaarlijks meer dan 5 miljoen onderdelen van alle grote originele fabrikanten (OEM’s). "Met de overname krijgt PSA toegang tot een concurrerend en efficiënt distributiesysteem dat de beste levertijden en frequenties biedt die er bestaan," aldus PSA. De acquisitie past ook in de strategie om sneller te groeien op de markt voor multi-brand onderdelen, inclusief het nieuwe Eurorepar dat PSA specifiek voor de Chinese markt heeft ontwikkeld.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

PSA stapt in onderdelenmarkt China - Automobielmanagement.nl

PSA stapt in onderdelenmarkt China

Groupe PSA heeft een meerderheidsbelang verworven in de Chinese handelaar in auto-onderdelen Jian Xin. Met die acquisitie denkt PSA de ‘roll out’ in de aftermarkt in China te versnellen door snel een marktpositie op te bouwen.

Het al meer dan 20 jaar bestaande Jian Xin is momenteel de grootste distributeur van vervangingsonderdelen in de regio Shanghai. Jian Xin verkoopt jaarlijks meer dan 5 miljoen onderdelen van alle grote originele fabrikanten (OEM’s). "Met de overname krijgt PSA toegang tot een concurrerend en efficiënt distributiesysteem dat de beste levertijden en frequenties biedt die er bestaan," aldus PSA. De acquisitie past ook in de strategie om sneller te groeien op de markt voor multi-brand onderdelen, inclusief het nieuwe Eurorepar dat PSA specifiek voor de Chinese markt heeft ontwikkeld.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding