Autodivisie Recticel in de verkoop

Recticel, een Belgisch bedrijf dat schuimrubber producten maakt, wil de divisie die onderdelen fabriceert voor auto’s verkopen. Recticel produceert onder meer kunststof bekledingen voor dashboarden, deurpanelen en versnellingsconsoles.

De autodivisie draaide vorig jaar een omzet van 350 miljoen euro, ongeveer een kwart van de groepsomzet van Recticel. De autotak moet verkocht worden omdat die niet voldoende schaalgrootte heeft om de concurrentie aan te kunnen met de grote spelers op de wereldmarkt. Ook vinden de Belgische eigenaren de autowereld te cyclisch. Dat wordt momenteel weer duidelijk met het inzakken van de autoverkopen in de Verenigde Staten en ook in China na een redelijk lange hosanna-periode.

Recticel heeft ook twee fabrieken in Gelderland, in Kesteren en Buren, maar die horen bij een andere divisie. De vestiging in Buren gaat binnenkort dicht waardoor de 50 werknemers daar hun baan kwijtraken. Tot de afnemers van het bedrijf behoren BMW, Daimler, Porsche, Peugeot, Citroen en Renault.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Autodivisie Recticel in de verkoop - Automobielmanagement.nl

Autodivisie Recticel in de verkoop

Recticel, een Belgisch bedrijf dat schuimrubber producten maakt, wil de divisie die onderdelen fabriceert voor auto’s verkopen. Recticel produceert onder meer kunststof bekledingen voor dashboarden, deurpanelen en versnellingsconsoles.

De autodivisie draaide vorig jaar een omzet van 350 miljoen euro, ongeveer een kwart van de groepsomzet van Recticel. De autotak moet verkocht worden omdat die niet voldoende schaalgrootte heeft om de concurrentie aan te kunnen met de grote spelers op de wereldmarkt. Ook vinden de Belgische eigenaren de autowereld te cyclisch. Dat wordt momenteel weer duidelijk met het inzakken van de autoverkopen in de Verenigde Staten en ook in China na een redelijk lange hosanna-periode.

Recticel heeft ook twee fabrieken in Gelderland, in Kesteren en Buren, maar die horen bij een andere divisie. De vestiging in Buren gaat binnenkort dicht waardoor de 50 werknemers daar hun baan kwijtraken. Tot de afnemers van het bedrijf behoren BMW, Daimler, Porsche, Peugeot, Citroen en Renault.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding