Dat meldt het vakblad ‘Kunststof en Rubber’ op haar website. Van deze auto zijn er tussen 1962 en 1964 maar 39 geproduceerd en toch heeft Pirelli een nieuwe Stelvio Corsa-band op de markt gebracht als onderdeel van zijn Collezione-reeks. De Ferrari 250 GTO is namelijk de duurste auto ter wereld.

In 2014 werd een exemplaar uit het eerste productiejaar geveild voor een bedrag van 38 miljoen dollar. Een jaar eerder wisselde een exemplaar voor 52 miljoen dollar van eigenaar.

De banden zijn volgens de originele specificaties uit de jaren zestig geproduceerd. De wanden en het profiel van de band vertonen grote gelijkenissen met de originele banden uit de jaren zestig maar de rubbersamenstelling is wel aangepast aan de huidige veiligheidseisen. De prijzen van banden voor klassieke auto’s kunnen wel oplopen tot 380 euro per stuk maar wat de Stelvio Corsa-band kost, is niet bekend.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding