De vestiging bestaat al sinds 1969 maar is niet meer nodig vanwege de gedaalde vraag naar banden na de crisis, een trend waar vorig jaar wel weer een eind aan is gekomen. Bovendien wil Michelin niet langer de hoge energieprijzen die in Noord-Ierland gelden betalen. De Franse bandenfabrikant heeft het terrein inmiddels al verkocht aan een projectontwikkelaar.

Twee andere fabrieken van Michelin in Groot-Brittannië, in Stoke-on-Trent en bij Dundee in Schotland, blijven wel doordraaien. Enkele tientallen werknemers uit Noord-Ierland is ook een baan aangeboden in die andere vestigingen. De overigen zullen tot juni worden doorbetaald om de activiteiten in de fabriek af te bouwen. Wereldwijd beschikt het Franse bedrijf over 68 fabrieken in 17 landen.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding