ANWB: kwaliteit all season band beter maar blijft compromis

Uit nieuwe ANWB-tests blijkt dat de kwaliteit van all season banden beter wordt: het aantal banden dat als waardering drie sterren kreeg (van de maximale vijf sterren), is sinds de vorige test toegenomen. Geen enkele band kreeg meer een slechte notering van één ster.

ANWB: kwaliteit all season band beter maar blijft compromis

Vier banden halen drie sterren. Dit zijn de Continental AllSeasonContact, Goodyear Vector 4Seasons Gen-2, Nokian Weatherproof en Nexen N blue 4 Season. Op nat wegdek vertonen ze geen tekortkomingen, aldus de ANWB. Op droog wegdek kan alleen de Vredestein bij een zomerband in de buurt blijven. Alle overige modellen vertonen in meerdere of mindere mate tekortkomingen. De Continental en de Nokian kunnen ook uit de voeten bij sneeuw. Ze vertonen geen tekortkomingen en bevinden zich hiermee op winterbandenniveau.

Bij de ontwikkeling van all season banden worden bewust nog veel grotere compromissen gesloten dan bij zomer- of winterbanden. Of zo’n compromis tot tevredenheid stemt, beslist uiteindelijk de consument. Met de bandentest wil de ANWB de consument helpen bij de beslissing of, en zo ja welke, all season band de beste koop is.

De volledige resultaten zijn terug te vinden op de website van de ANWB.

ANWB: kwaliteit all season band beter maar blijft compromis - Automobielmanagement.nl

ANWB: kwaliteit all season band beter maar blijft compromis

Uit nieuwe ANWB-tests blijkt dat de kwaliteit van all season banden beter wordt: het aantal banden dat als waardering drie sterren kreeg (van de maximale vijf sterren), is sinds de vorige test toegenomen. Geen enkele band kreeg meer een slechte notering van één ster.

ANWB: kwaliteit all season band beter maar blijft compromis

Vier banden halen drie sterren. Dit zijn de Continental AllSeasonContact, Goodyear Vector 4Seasons Gen-2, Nokian Weatherproof en Nexen N blue 4 Season. Op nat wegdek vertonen ze geen tekortkomingen, aldus de ANWB. Op droog wegdek kan alleen de Vredestein bij een zomerband in de buurt blijven. Alle overige modellen vertonen in meerdere of mindere mate tekortkomingen. De Continental en de Nokian kunnen ook uit de voeten bij sneeuw. Ze vertonen geen tekortkomingen en bevinden zich hiermee op winterbandenniveau.

Bij de ontwikkeling van all season banden worden bewust nog veel grotere compromissen gesloten dan bij zomer- of winterbanden. Of zo’n compromis tot tevredenheid stemt, beslist uiteindelijk de consument. Met de bandentest wil de ANWB de consument helpen bij de beslissing of, en zo ja welke, all season band de beste koop is.

De volledige resultaten zijn terug te vinden op de website van de ANWB.