Dankzij de geluiddempende "vinnen" op het loopvlak heeft de band een zeer laag afrolgeluid en dat zorgt ervoor dat de ZT7 een van de stilste banden van Avon is, met een geluidsproductie van 69 decibel (dB). Het geoptimaliseerde loopvlak zorgt voor een gelijkmatige drukverdeling op het wegdek, waardoor de Avon ZT7 een laag brandstofverbruik heeft. Tevens zorgt het nieuwe loopvlak voor een lagere slijtage en langere levensduur van de band. De Avon ZT7 heeft een High Definition Silica Compound dat zorgt voor uitstekende tractie en verbeterde remprestaties en grip op nat wegdek.

De ZT7 presteert uitstekend op een natte ondergrond en heeft daarvoor een B-beoordeling voor het bandenlabel gekregen. Bij een snelheid van 80 km per uur in natte omstandigheden, is de remweg 6 meter korter dan bij een vergelijkbare band met een labelwaarde E voor grip op nat wegdek. De Avon ZT7 is verkrijgbaar in 26 maten in 14 en 15 inch en zal worden geleverd met een snelheidsindex van T (tot 190 km/h) en H (tot 210 km/h).