Kwaliteit winterbanden: vaak voldoende, soms goed

Winterbanden scoren in het algemeen voldoende. Dat blijkt uit de laatste winterbandentest van ANWB. Dit jaar namen de onderzoekers twee bandenmaten onder de loep.

De bandenmaat 205/55 R 16 H is één van de meest verkochte maten en zit onder auto’s zoals de Audi A3, Ford Focus, Mercedes A-klasse, Peugeot 2008 en de Volkswagen Golf. Van de onderzochte banden haalden er drie vier sterren. Dit zijn de Continental WinterContact TS860, Goodyear UltraGrip 9 en Dunlop Winter Sport 5. Elf banden haalden drie sterren en scoren hiermee voldoende. Een band haalde slechts één ster en wordt hierdoor afgeraden; de Laufenn I FIT LW31.

In de maat 175/65 R 14 T bereikten twee banden een score van vier sterren; Continental WinterContact TS860 en Dunlop Winter Response 2, waarmee dit de enige merken zijn die in beide categorieën vier sterren wisten te behalen. Acht banden haalden een resultaat van drie sterren. Ook in deze categorie bleek er een band te zijn die slechts één ster wist te halen; Nankang Snow SV-3.
Alle banden zijn uitvoerig getest onder alle mogelijke weersomstandigheden. Daarnaast is gekeken naar eigenschappen als geluid, verbruik, slijtvastheid en duurzaamheid en rijden op hoge snelheid.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Kwaliteit winterbanden: vaak voldoende, soms goed - Automobielmanagement.nl

Kwaliteit winterbanden: vaak voldoende, soms goed

Winterbanden scoren in het algemeen voldoende. Dat blijkt uit de laatste winterbandentest van ANWB. Dit jaar namen de onderzoekers twee bandenmaten onder de loep.

De bandenmaat 205/55 R 16 H is één van de meest verkochte maten en zit onder auto’s zoals de Audi A3, Ford Focus, Mercedes A-klasse, Peugeot 2008 en de Volkswagen Golf. Van de onderzochte banden haalden er drie vier sterren. Dit zijn de Continental WinterContact TS860, Goodyear UltraGrip 9 en Dunlop Winter Sport 5. Elf banden haalden drie sterren en scoren hiermee voldoende. Een band haalde slechts één ster en wordt hierdoor afgeraden; de Laufenn I FIT LW31.

In de maat 175/65 R 14 T bereikten twee banden een score van vier sterren; Continental WinterContact TS860 en Dunlop Winter Response 2, waarmee dit de enige merken zijn die in beide categorieën vier sterren wisten te behalen. Acht banden haalden een resultaat van drie sterren. Ook in deze categorie bleek er een band te zijn die slechts één ster wist te halen; Nankang Snow SV-3.
Alle banden zijn uitvoerig getest onder alle mogelijke weersomstandigheden. Daarnaast is gekeken naar eigenschappen als geluid, verbruik, slijtvastheid en duurzaamheid en rijden op hoge snelheid.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding