Dabeko neemt in het noordoosten van Nederland een sterke marktpositie in: de grossier is toonaangevend in de handel van banden, automaterialen en logistieke dienstverlening. Het management, Anton van der Kolk en Remco Kemerink, zal aanblijven en krijgt van PartsPoint volledig mandaat om hun succesvolle beleid te continueren. Van der Kolk is blij dat Dabeko binnen de PartsPoint ‘haar eigen gezicht en waarden kan behouden’.

Omzettoename en kennis banden 

Cor Baltus (CEO PartsPoint Group): "Met de Dabeko-groep versterken we ons netwerk in het noordoosten van Nederland aanzienlijk. Al jaren is dit een toonaangevend grossier die onderdelen over de gehele breedte biedt.

Bovendien is er veel kennis van de internationale bandenhandel, mede door de deelname in Tyrenet. Het bedrijf is gezond en beschikt over veel verkoopexpertise. Dabeko heeft voor haar klanten een sterk logistiek model opgezet; deze kennis komt nu ook ten goede aan het gehele PartsPoint-netwerk.

Door de aanzienlijke omzettoename draagt deze overname ook bij aan onze schaalvergroting. Mede hierdoor zullen onze investeringen in logistiek (o.a. het nieuwe DC in Ede), automatisering en assortiment nog beter gaan renderen."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding