Continental hoopt de nieuwe grondstof binnen een jaar of tien te kunnen gebruiken als alternatief voor rubber die afkomstig is van tropische bomen. Op dit moment zijn er al banden met draad die afkomstig is van de plant maar dat gebeurt nog niet op grote schaal. Continental zegt ook de eerste bandenfabrikant ter wereld te zijn die investeert in het industriële gebruik van paardenbloem-rubber. In Rusland wordt al sinds het begin van de jaren veertig geëxperimenteerd met dit gebruik van de planten maar dat is nooit op grote schaal ontwikkeld. 

Ook de Europese Commissie wil het onderzoek naar rubber van paardebloemen verder ondersteunen. Volgens de EU levert één hectare paardenbloemen 150 kilo rubber op tegen 200 kilo van één hectare rubberbomen. Nikolai Setzer, bij Continental directeur van de bandendivisie: “We zien in Russische paardenbloemen een belangrijk alternatief en een aanvulling op natuurlijke rubber.” 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding