Powertrain-bedrijf Continental telt 42.000 werknemers

De verzelfstandigde divisie aandrijvingen – ‘powertrain’ – van de Duitse banden-, onderdelen- en technologiefabrikant Continental heeft wereldwijd 50 productie- en ontwikkelingslocaties en in totaal ruim 42.000 werknemers.

Te veel lood in auto-onderdelen Continental

De nieuwe onderneming gaat verder onder de naam Vitesco Technologies, het hoofdkantoor blijft in Regensburg waar ook Continental zelf gevestigd is.

Continental is, zoals gemeld, van plan Vitesco volgend jaar naar de beurs te brengen maar dat is wel afhankelijk van de ontwikkelingen op de financiële en automarkten. Het moederbedrijf heeft in ieder geval de bedoeling nog wel zelf een flink belang in Vitesco vast te houden.

99 procent

Het directieteam van de nieuwe onderneming is onder leiding van CEO Andreas Wolf sinds 1 april compleet, meldt Continental. “We hebben de transformatie van powertrain in een onafhankelijke groep in record tijd afgerond. Het feit dat 99 procent van onze werknemers is overgegaan naar de nieuwe onderneming toont hun vertrouwen aan in het pad dat we willen gaan volgen,’’ aldus Wolf.

Snelle veranderingen

Volgens hem is het besluit om de divisie aandrijvingen te verzelfstandigen vooral ingegeven door de snelle veranderingen die de betreffende markt te komende tijd verwacht. “De manier waarop die markt verandert zal grotendeels afhankelijk zijn van de overheidsdoelen voor de emissielimieten. Dat verschilt echter per regio. Het vereist een grote mate van flexibiliteit van de industrie. Als onafhankelijk bedrijf hebben we meer vrijheid om snel en individueel te reageren op de vele uiteenlopende eisen.’’

In dat kader richt Vitesco zich met name ook op alternatieve aandrijvingen, niet alleen elektrische maar ook op basis van waterstof en andere ‘brandstoffen’.

Powertrain-bedrijf Continental telt 42.000 werknemers - Automobielmanagement.nl

Powertrain-bedrijf Continental telt 42.000 werknemers

De verzelfstandigde divisie aandrijvingen – ‘powertrain’ – van de Duitse banden-, onderdelen- en technologiefabrikant Continental heeft wereldwijd 50 productie- en ontwikkelingslocaties en in totaal ruim 42.000 werknemers.

Te veel lood in auto-onderdelen Continental

De nieuwe onderneming gaat verder onder de naam Vitesco Technologies, het hoofdkantoor blijft in Regensburg waar ook Continental zelf gevestigd is.

Continental is, zoals gemeld, van plan Vitesco volgend jaar naar de beurs te brengen maar dat is wel afhankelijk van de ontwikkelingen op de financiële en automarkten. Het moederbedrijf heeft in ieder geval de bedoeling nog wel zelf een flink belang in Vitesco vast te houden.

99 procent

Het directieteam van de nieuwe onderneming is onder leiding van CEO Andreas Wolf sinds 1 april compleet, meldt Continental. “We hebben de transformatie van powertrain in een onafhankelijke groep in record tijd afgerond. Het feit dat 99 procent van onze werknemers is overgegaan naar de nieuwe onderneming toont hun vertrouwen aan in het pad dat we willen gaan volgen,’’ aldus Wolf.

Snelle veranderingen

Volgens hem is het besluit om de divisie aandrijvingen te verzelfstandigen vooral ingegeven door de snelle veranderingen die de betreffende markt te komende tijd verwacht. “De manier waarop die markt verandert zal grotendeels afhankelijk zijn van de overheidsdoelen voor de emissielimieten. Dat verschilt echter per regio. Het vereist een grote mate van flexibiliteit van de industrie. Als onafhankelijk bedrijf hebben we meer vrijheid om snel en individueel te reageren op de vele uiteenlopende eisen.’’

In dat kader richt Vitesco zich met name ook op alternatieve aandrijvingen, niet alleen elektrische maar ook op basis van waterstof en andere ‘brandstoffen’.