Michelin en GM kondigden aan dat ze een onderzoeksovereenkomst hebben gesloten met als doel het prototype Uptis te testen en goed te keuren zodat de band vanaf 2024 kan worden geïntroduceerd voor personenauto’s. Nu al testen beide bedrijven het Uptis prototype met auto’s als de Chevrolet Bolt EV. Later dit jaar worden deze tests op grotere schaal uitgevoerd in Michigan.

Omdat Uptis geen lucht bevat, betekent deze innovatie volgens Michelin het einde voor lekke banden en klapbanden. Andere voordelen zijn een veiliger gevoel voor automobilisten, minder stilstand en lagere onderhoudskosten voor eigenaren van wagenparken en zakelijke rijders, en tot slot een lager grondstoffengebruik voor de productie van banden en reservewielen.

“Het Uptis prototype is een band die helemaal opnieuw is uitgedacht voor hedendaagse auto’s en is bijzonder goed geschikt voor opkomende vormen van mobiliteit. De voertuigen en wagenparken van morgen (autonoom, elektrisch, gedeeld of anders) die worden voorzien van de Uptis hebben geen enkel bandenonderhoud meer nodig en daardoor wordt hun productiviteit geoptimaliseerd,” aldus Michelin in een verklaring.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding