Fource gaat centraal distributiecentrum bouwen

Fource start in januari 2020 met de bouw van een centraal distributiecentrum (CDC) in Berkel en Rodenrijs. De automaterialenleverancier verwacht eind 2021 het pand in gebruik te nemen en zal haar activiteiten van de distributiecentra in Amsterdam, Hoevelaken, Schiedam en Venlo vanaf dat moment gefaseerd overzetten naar het CDC.

Na alle overnames in de afgelopen jaren wil de organisatie de voordelen van haar omvang verder benutten. “Met de bouw van één nieuw CDC, ter grootte van 50.000 m2, bereiden we ons voor op de toekomst en verdere groei. Het distributiecentrum wordt voorzien van de nieuwste technologie op het gebied van mechanisatie, gecombineerd met traditionele warehousing. Het CDC wordt aangestuurd met een nieuw warehousemanagementsysteem,” aldus Eric Jansen van COO Fource Holding.

Marconisingel

Het nieuwe centrale distributiecentrum wordt gebouwd aan de Marconisingel op bedrijventerrein Oudeland in Berkel en Rodenrijs. Er is voor deze locatie gekozen gezien de ligging ten opzichte van de huidige distributiecentra. Daarnaast waren hier kavels beschikbaar van voldoende omvang met een goede ontsluiting op het omliggende wegennetwerk.

Bouwvergunning

Het verkrijgen van de bouwvergunning was een belangrijke mijlpaal. Nu de vergunning onherroepelijk is, kan de bouw starten. Naar verwachting zal het nieuwe distributiecentrum eind 2021 klaar zijn om in gebruik genomen te worden, waarna de activiteiten in de huidige distributiecentra gefaseerd worden overgeplaatst.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Fource gaat centraal distributiecentrum bouwen - Automobielmanagement.nl

Fource gaat centraal distributiecentrum bouwen

Fource start in januari 2020 met de bouw van een centraal distributiecentrum (CDC) in Berkel en Rodenrijs. De automaterialenleverancier verwacht eind 2021 het pand in gebruik te nemen en zal haar activiteiten van de distributiecentra in Amsterdam, Hoevelaken, Schiedam en Venlo vanaf dat moment gefaseerd overzetten naar het CDC.

Na alle overnames in de afgelopen jaren wil de organisatie de voordelen van haar omvang verder benutten. “Met de bouw van één nieuw CDC, ter grootte van 50.000 m2, bereiden we ons voor op de toekomst en verdere groei. Het distributiecentrum wordt voorzien van de nieuwste technologie op het gebied van mechanisatie, gecombineerd met traditionele warehousing. Het CDC wordt aangestuurd met een nieuw warehousemanagementsysteem,” aldus Eric Jansen van COO Fource Holding.

Marconisingel

Het nieuwe centrale distributiecentrum wordt gebouwd aan de Marconisingel op bedrijventerrein Oudeland in Berkel en Rodenrijs. Er is voor deze locatie gekozen gezien de ligging ten opzichte van de huidige distributiecentra. Daarnaast waren hier kavels beschikbaar van voldoende omvang met een goede ontsluiting op het omliggende wegennetwerk.

Bouwvergunning

Het verkrijgen van de bouwvergunning was een belangrijke mijlpaal. Nu de vergunning onherroepelijk is, kan de bouw starten. Naar verwachting zal het nieuwe distributiecentrum eind 2021 klaar zijn om in gebruik genomen te worden, waarna de activiteiten in de huidige distributiecentra gefaseerd worden overgeplaatst.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding