PartsPoint Group is in juni van dit jaar opgegaan in de Alliance Automotive Group (AAG), distributeur van auto-onderdelen aan de onafhankelijke aftermarket en actief in Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Polen. AAG is een van de hoofdrolspelers in de Europese markt van auto-onderdelen en services met een omzet van circa 2,6 miljard euro. Met de overname is afscheid is genomen van de AutoBinck Group waaronder PartsPoint Group een zeer snelle groei doormaakte. De formules Brezan, Staadegaard/TC, Dabeko en Alliance Automotive Trading, het voormalige AD Nederland, blijven gehandhaafd. Gedegen partijen. Cor Baltus: “Absoluut. De Alliance Automotive Group bijvoorbeeld maakt deel uit van de Genuine Part Company, beter bekend als GPC. Het is de grootste leverancier van auto-onderdelen ter wereld met een omzet van negentien miljard euro. In Amerika is GPC bekend vanwege de keten van 6.650 NAPA Auto Parts Stores, waarmee ze wat betreft netwerk en bekendheid de McDonald’s van de auto-onderdelen zijn.”

Vlaggenschip

Baltus kan tevreden terugkijken op 2019. “We weten nog steeds groei te behalen. Naast het bouwen van een nieuwe logistieke infrastructuur is het bedrijf de laatste jaren fors aan het investeren in het netwerk van vestigingen. Met zo’n 165 vestigingen in Nederland en België en de ruim 100 vrije grossiers van Alliance Automotive Trading (AAT) heeft PartsPoint Group een dekkend netwerk in die twee markten. De Brezan formule is bij het autobedrijf goed bekend en Staadegraad/TC behoort ook al zo’n vijf jaar tot de groep. Met dit netwerk bedient PartsPoint Group vrije garagisten, merkdealers, autohandelaren, fast-fitters, fleetowners, schadeherstelketens en carrosseriebedrijven, van Charleroi tot Delfzijl.

Verandering

Verandering is een constante bij de PartsPoint Group want eind 2018 werd Dabeko met vijf vestigingen in Noordoost-Nederland overgenomen. Baltus: “Met die acquisitie voegen we een netwerk van vestigingen met enthousiaste mensen toe, en hebben we veel kennis van de bandenmarkt in huis gehaald. Daarmee hebben we het bandenaanbod voor de gehele groep weten te versterken. Overall blijven we groeien en ons ontwikkelen. Zolang als ik bij dit bedrijf werk, is de enige constante die ik kan bespeuren die van verandering. Dat houdt ons allemaal scherp in een zeer competitieve markt.”

Foto: Robin Britstra