Equipment Group Holland maakt schadebedrijven per direct toekomstbestendig

Branded content

Schadeherstel wordt meer en meer topsport als gevolg van steeds complexere technieken en aangescherpte eisen op het gebied van bedrijfsvoering, kennis en milieu. Overleven in een krimpende markt vraagt om meer kwaliteit en efficiency. Equipment Group Holland helpt schadebedrijven bij deze transitie.

Equipment Group Holland heeft een eigen totaalconcept ontwikkeld rond de belangrijke thema’s: equipment, kennis en kunde, efficiënt en veilig werken, duurzaamheid, en ook keuring, onderhoud en certificering. Waarbij de laatste activiteiten door dochterbedrijf Service Group Holland worden verzorgd.

OEM-niveau

Op het vlak van equipment en kennis en kunde heeft Equipment Group Holland (EGH) als doel om schadebedrijven te helpen om op OEM-niveau te kunnen repareren. “Zoals je weet wordt tegenwoordig gewerkt met bijzondere materialen, verlijmingen of verbindingstechnieken”, vertelt directeur Philip van Houwelingen. “We leveren equipment pakketten afgestemd op het merk auto en de toegepaste technieken, zodat je bijvoorbeeld een BMW, Tesla of Range Rover op OEM-niveau kunt herstellen. En waar nodig zorgen we ook dat de schadehersteller wordt geschoold om goed met dit equipment te kunnen werken.”

Veilig en slim

In het verlengde ligt het veilig en slim werken. Ook hier adviseert EGH haar klanten actief om te zorgen dat maximaal veilig wordt gewerkt. Door de processen te analyseren komt Philip van Houwelingen met zijn team eveneens met adviezen om de doorlooptijden te verlagen en de kwaliteit van het herstel te waarborgen. “Het kalibreren van veiligheidssystemen vraagt bijvoorbeeld om een aangepaste manier van werken.” In tijden dat de milieubelasting van de schadeherstelbranche onder een vergrootglas ligt, heeft EGH ook op dit vlak de oplossingen en kennis in huis. “Met een combinatie van zonnecollectoren en zonnepanelen kunnen we een schadebedrijf energieneutraal maken, inclusief de spuitcabine en de compressor.” Als back-up zijn combinaties mogelijk met aardgas of andere gassoorten zoals propaangas.

Spuitcabines

Een absolute noviteit waarbij efficiëntie, duurzaam werken en kwaliteit samen komen zijn de spuitcabines met infraroodtechniek. Equipment Group Holland levert ze als nieuwe cabine, maar ook bestaande cabines kunnen omgebouwd worden naar infrarood, waarbij met stroom zonder gas wordt verwarmd. Een aanzienlijke duurzaamheidsslag. “Ook kun je veel meer doorgangen aan. Sneldrogende lakken zijn met infraroodtechniek in 6 minuten uitgehard.” Via dochterbedrijf Service Group Holland ontzorgt EGH schadebedrijven ook bij regulier onderhoud en reparatie aan de equipment, de inspecties en keuringen (zoals NEN) en certificering. “Tegen een vast jaar- of maandbedrag nemen we alles uit handen van het schadebedrijf, waarbij alles wordt gedocumenteerd in ons online portaal.” De service gaat zover dat ook de bijscholingsverplichting van het personeel wordt bijgehouden, inclusief reminders.

Foto: Robin Britstra
Equipment Group Holland maakt schadebedrijven per direct toekomstbestendig - Automobielmanagement.nl

Equipment Group Holland maakt schadebedrijven per direct toekomstbestendig

Branded content

Schadeherstel wordt meer en meer topsport als gevolg van steeds complexere technieken en aangescherpte eisen op het gebied van bedrijfsvoering, kennis en milieu. Overleven in een krimpende markt vraagt om meer kwaliteit en efficiency. Equipment Group Holland helpt schadebedrijven bij deze transitie.

Equipment Group Holland heeft een eigen totaalconcept ontwikkeld rond de belangrijke thema’s: equipment, kennis en kunde, efficiënt en veilig werken, duurzaamheid, en ook keuring, onderhoud en certificering. Waarbij de laatste activiteiten door dochterbedrijf Service Group Holland worden verzorgd.

OEM-niveau

Op het vlak van equipment en kennis en kunde heeft Equipment Group Holland (EGH) als doel om schadebedrijven te helpen om op OEM-niveau te kunnen repareren. “Zoals je weet wordt tegenwoordig gewerkt met bijzondere materialen, verlijmingen of verbindingstechnieken”, vertelt directeur Philip van Houwelingen. “We leveren equipment pakketten afgestemd op het merk auto en de toegepaste technieken, zodat je bijvoorbeeld een BMW, Tesla of Range Rover op OEM-niveau kunt herstellen. En waar nodig zorgen we ook dat de schadehersteller wordt geschoold om goed met dit equipment te kunnen werken.”

Veilig en slim

In het verlengde ligt het veilig en slim werken. Ook hier adviseert EGH haar klanten actief om te zorgen dat maximaal veilig wordt gewerkt. Door de processen te analyseren komt Philip van Houwelingen met zijn team eveneens met adviezen om de doorlooptijden te verlagen en de kwaliteit van het herstel te waarborgen. “Het kalibreren van veiligheidssystemen vraagt bijvoorbeeld om een aangepaste manier van werken.” In tijden dat de milieubelasting van de schadeherstelbranche onder een vergrootglas ligt, heeft EGH ook op dit vlak de oplossingen en kennis in huis. “Met een combinatie van zonnecollectoren en zonnepanelen kunnen we een schadebedrijf energieneutraal maken, inclusief de spuitcabine en de compressor.” Als back-up zijn combinaties mogelijk met aardgas of andere gassoorten zoals propaangas.

Spuitcabines

Een absolute noviteit waarbij efficiëntie, duurzaam werken en kwaliteit samen komen zijn de spuitcabines met infraroodtechniek. Equipment Group Holland levert ze als nieuwe cabine, maar ook bestaande cabines kunnen omgebouwd worden naar infrarood, waarbij met stroom zonder gas wordt verwarmd. Een aanzienlijke duurzaamheidsslag. “Ook kun je veel meer doorgangen aan. Sneldrogende lakken zijn met infraroodtechniek in 6 minuten uitgehard.” Via dochterbedrijf Service Group Holland ontzorgt EGH schadebedrijven ook bij regulier onderhoud en reparatie aan de equipment, de inspecties en keuringen (zoals NEN) en certificering. “Tegen een vast jaar- of maandbedrag nemen we alles uit handen van het schadebedrijf, waarbij alles wordt gedocumenteerd in ons online portaal.” De service gaat zover dat ook de bijscholingsverplichting van het personeel wordt bijgehouden, inclusief reminders.

Foto: Robin Britstra