AutoBinck komt door verkoop PartsPoint op winst uit

AutoBinck heeft vorig jaar 113,6 miljoen euro winst gemaakt. Een jaar eerder werd nog bijna 13 miljoen verlies geleden. Die winst is echter geheel te danken aan een boekwinst van 129,6 miljoen euro door de verkoop van de groothandel in auto-onderdelen PartsPoint Group. Operationeel werd nog altijd een verlies geleden van 11,1 miljoen euro.

Grote overname in onderdelenwereld

AutoBinck verkocht PartsPoint Group vorig jaar aan Alliance Automotive Group (AAG), een grote speler in de Europese automotive aftermarket en dochterbedrijf van het Amerikaanse Geuine Parts Company. PartsPoint Group beschikt over een uitgebreid netwerk van 150 eigen vestigingen onder de formules Brezan, Staadegaard-TC en Dabeko. Bovendien worden 60 onafhankelijke grossiersvestigingen bediend via het nieuwe distributiecentrum in Ede en zes regionale depots. Ten tijde van de overname werd een omzet gemeld van circa 300 miljoen euro per jaar.

Mobiliteitssector

Door de verkoop is AutoBinck ook 1.360 medewerkers ‘kwijt geraakt’. De opbrengst stelt het bedrijf in staat om te investeren in de mobiliteitssector. Zo kocht AutoBinck eerder deze maand het bedrijf Xximo dat mobiliteitskaarten aanbiedt. De kaarten kunnen gebruikt worden als tankpas, voor taxi’s, parkeervoorzieningen en het openbaar vervoer. Eerder al nam AutoBinck een aantal start-ups en mobiliteitsbedrijven over. Met diverse van deze bedrijven wil AutoBinck nu de vleugels uitslaan naar andere Europese landen.

AutoBinck komt door verkoop PartsPoint op winst uit - Automobielmanagement.nl

AutoBinck komt door verkoop PartsPoint op winst uit

AutoBinck heeft vorig jaar 113,6 miljoen euro winst gemaakt. Een jaar eerder werd nog bijna 13 miljoen verlies geleden. Die winst is echter geheel te danken aan een boekwinst van 129,6 miljoen euro door de verkoop van de groothandel in auto-onderdelen PartsPoint Group. Operationeel werd nog altijd een verlies geleden van 11,1 miljoen euro.

Grote overname in onderdelenwereld

AutoBinck verkocht PartsPoint Group vorig jaar aan Alliance Automotive Group (AAG), een grote speler in de Europese automotive aftermarket en dochterbedrijf van het Amerikaanse Geuine Parts Company. PartsPoint Group beschikt over een uitgebreid netwerk van 150 eigen vestigingen onder de formules Brezan, Staadegaard-TC en Dabeko. Bovendien worden 60 onafhankelijke grossiersvestigingen bediend via het nieuwe distributiecentrum in Ede en zes regionale depots. Ten tijde van de overname werd een omzet gemeld van circa 300 miljoen euro per jaar.

Mobiliteitssector

Door de verkoop is AutoBinck ook 1.360 medewerkers ‘kwijt geraakt’. De opbrengst stelt het bedrijf in staat om te investeren in de mobiliteitssector. Zo kocht AutoBinck eerder deze maand het bedrijf Xximo dat mobiliteitskaarten aanbiedt. De kaarten kunnen gebruikt worden als tankpas, voor taxi’s, parkeervoorzieningen en het openbaar vervoer. Eerder al nam AutoBinck een aantal start-ups en mobiliteitsbedrijven over. Met diverse van deze bedrijven wil AutoBinck nu de vleugels uitslaan naar andere Europese landen.