Apollo Vredestein is een gevestigde naam onder de premiumbanden in Europa maar aan de andere kant van de Atlantische Oceaan weinig bekend. Het bedrijf heeft de afgelopen tijd 30 miljoen euro geïnvesteerd in onderzoek naar en ontwikkeling van high-performance banden die speciaal geschikt zijn voor de geografische situatie en weersomstandigheden in verschillende regio’s. Die banden zijn volgens Apollo Vredestein vooral geschikt voor de in de VS en Canada populaire pick-ups en grotere SUV’s.

Veelzijdig

“De automobilisten van vandaag hechten meer dan ooit belang aan veelzijdigheid bij de prestaties van banden. In Noord-Amerika hebben we gezien dat klanten volledig willen kunnen vertrouwen op hun banden onder alle wegen-, weers- en klimaatomstandigheden,’’ zegt Abhishek Bisht, Assistant Vice-President voor Amerika bij Apollo Tyres. De voor de Amerikaanse markt bestemde banden houden wel ‘een nadrukkelijke Europese identiteit.’ Bisht: “Hoe gek het ook klinkt, we zijn the new kid on the block met 111 jaar historie. Er wordt al een eeuw aan gewerkt en toch is het een nieuwe start.’’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding