Tyre Club wil 18 ton CO2 besparen met buurt-bandencheck

Tyre Club heeft in Haarlem de buurt-bandencheck geïntroduceerd. Bewoners kunnen per straat een bandencheck aanvragen om de bandenspanning van hun auto te laten controleren. Het bedrijf wil zo tot het einde van het jaar 18 ton CO2 besparen en meer bewustzijn creëren over het belang van de juiste bandenspanning.

“We willen een bijdrage leveren aan een milieuvriendelijker en veiliger Haarlem”, zegt Peter Veldhoven, oprichter van het mobiele bandenservicebedrijf. “Banden in goede conditie verlagen het brandstofgebruik en daarmee de uitstoot. Bovendien zijn ze veiliger in het verkeer.”

Buren

Haarlemmers kunnen zich voor de buurt-bandencheck aanmelden op de website van Tyre Club. Wie zich aanmeldt, krijgt een link van om te delen met alle buren in de straat. Bij tien aanmeldingen in dezelfde straat komt Tyre Club op de bakfiets langs voor de gratis buurt-bandencheck. Het bedrijf brengt de banden weer op de juiste spanning en stelt een bandenrapport op met daarin de staat van de banden.

Bewustzijn

Veldhoven: “Om een beeld te schetsen: wanneer jouw banden en die van negen buren weer in topconditie zijn, bespaar je samen in CO2-uitstoot al een enkeltje naar Parijs. 60 procent van alle automobilisten in Nederland rijdt op banden met een te lage bandenspanning. Of ze ruilen hun winterbanden niet om. Dat is regelmatig de oorzaak van een verkeersongeval en bovendien verbruik je per jaar wel 100 tot 150 euro meer brandstof benzine. Met Tyre Club willen we dat bewustzijn versterken.”

Tyre Club wil 18 ton CO2 besparen met buurt-bandencheck - Automobielmanagement.nl

Tyre Club wil 18 ton CO2 besparen met buurt-bandencheck

Tyre Club heeft in Haarlem de buurt-bandencheck geïntroduceerd. Bewoners kunnen per straat een bandencheck aanvragen om de bandenspanning van hun auto te laten controleren. Het bedrijf wil zo tot het einde van het jaar 18 ton CO2 besparen en meer bewustzijn creëren over het belang van de juiste bandenspanning.

“We willen een bijdrage leveren aan een milieuvriendelijker en veiliger Haarlem”, zegt Peter Veldhoven, oprichter van het mobiele bandenservicebedrijf. “Banden in goede conditie verlagen het brandstofgebruik en daarmee de uitstoot. Bovendien zijn ze veiliger in het verkeer.”

Buren

Haarlemmers kunnen zich voor de buurt-bandencheck aanmelden op de website van Tyre Club. Wie zich aanmeldt, krijgt een link van om te delen met alle buren in de straat. Bij tien aanmeldingen in dezelfde straat komt Tyre Club op de bakfiets langs voor de gratis buurt-bandencheck. Het bedrijf brengt de banden weer op de juiste spanning en stelt een bandenrapport op met daarin de staat van de banden.

Bewustzijn

Veldhoven: “Om een beeld te schetsen: wanneer jouw banden en die van negen buren weer in topconditie zijn, bespaar je samen in CO2-uitstoot al een enkeltje naar Parijs. 60 procent van alle automobilisten in Nederland rijdt op banden met een te lage bandenspanning. Of ze ruilen hun winterbanden niet om. Dat is regelmatig de oorzaak van een verkeersongeval en bovendien verbruik je per jaar wel 100 tot 150 euro meer brandstof benzine. Met Tyre Club willen we dat bewustzijn versterken.”